Μ. Βρετανία: 449 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Στους 16.509 συνολικά οι νεκροί

Μ. Βρετανία: 449 θάνατοι σε ένα 24ωρο - Στους 16.509 συνολικά οι νεκροί

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από επιπλοκές της νόσου Covid-19 στη Βρετανία ανήλθε σήμερα στους 16.509, καθώς προστέθηκαν  449 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, ενώ αντιστοίχως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 124.743, καθώς νόσησαν από χθες επιπλέον 4.676 άτομα. 

Νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων δήλωσε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η αποφυγή ενός δεύτερου κύματος έξαρσης του νέου κορονοϊού, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο ζήτημα «ήταν η μεγάλη ανησυχία» που λήφθηκε υπόψη και συνέβαλε στην απόφαση συνέχισης του lockdown. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού ανέφερε πως ο 55χρονος Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να αναρρώνει στην εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς, όπου λαμβάνει καθημερινά ενημερώσεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η μεγάλη ανησυχία είναι μία δεύτερη κορύφωση. Αυτό είναι που θα κάνει την περισσότερη ζημία στην υγεία και στην οικονομία. Εάν μετακινηθούμε πολύ γρήγορα, τότε ο ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί και πάλι με γεωμετρική πρόοδο» δήλωσε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης ο εκπρόσωπος.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού, υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ραμπ, ενημέρωσε τους ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τηλεφωνικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Εκπρόσωπος του επικεφαλής των Εργατικών, Κιερ Στάρμερ, δήλωσε ότι η ενημέρωση ήταν εποικοδομητική και ότι έθεσε εκ νέου το αίτημα προς την κυβέρνηση να παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για την στρατηγική εξόδου από την πανδημία.