Μ. Βορίδης: Δεν υπάρχει καν πολιτικός λόγος για πρόωρες εκλογές

Μ. Βορίδης: Δεν υπάρχει καν πολιτικός λόγος για πρόωρες εκλογές

Δεν υπάρχει καν πολιτικός λόγος για πρόωρες εκλογές, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με αφορμή το τεχνικό σφάλμα στην πλατφόρμα του «Μάθε που ψηφίζεις» και την εμφάνιση του τίτλου «Εκλογές 2021». «Έχει τοποθετηθεί επί του ζητήματος αυτού ο πρωθυπουργός με μεγάλη καθαρότητα και σαφήνεια και έχει πει ότι δεν υπάρχει αυτό», επισήμανε. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ,, ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι η πλατφόρμα ενημερώνεται τακτικά και περιοδικά για τα στοιχεία των ετεροδημοτών και περίπου με αυτόματο τρόπο φάνηκε το 2021 «το οποίο είναι προφανώς λάθος».

Ο κ. Βορίδης μίλησε επίσης για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις «κόκκινες» περιοχές τονίζοντας ότι κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει, ωστόσο πρέπει να συνεκτιμηθεί η πορεία της πανδημίας και τα δεδομένα της. Διαβεβαίωσε πάντως ότι ακόμη και αν δεν ξεκινήσει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές, η στήριξη των επιχειρηματιών θα συνεχιστεί. 

Αναφορικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό κατά το Πάσχα, τόνισε ότι «περιμένουμε όλοι να ακούσουμε ανακοινώσεις για το θέμα των μετακινήσεων» και ότι σε κάθε περίπτωση ο ίδιος θα μείνει στην Αθήνα.