Άδ. Γεωργιάδης: Λύση για το ζήτημα των μεταχρονολογημένων επιταγών

Λύση για το ζήτημα των μεταχρονολογημένων επιταγών

Θα υπάρξει λύση για τις μεταχρονολογημένες επιταγές κατά τα πρότυπα των «capital controls», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης, ανέφερε ότι θα συμπεριληφθούν περισσότερες επιχειρήσεις στις πληγείσες από τον κορονοϊό, προκειμένου να πάρουν το κρατικό επίδομα των 800 ευρώ οι εργαζόμενοί τους.

Σημείωσε δε ότι «έρχονται και γενναιότερα μέτρα» μετά την αναστολή της ευρωπαϊκής ρήτρας του 3% για τις οικονομίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία προσδιόρισε χρονικά τον Απρίλιο.

Σχετικά με τα μέτρα που μέχρι στιγμής έχει λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Παρ' όλα αυτά, ζήτησε σε όσους έχουν τη δυνατότητα, να συνεχίσουν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους στο δημόσιο. «Οσοι μπορούν να πληρώσουν, όχι γιατί τους υποχρεώνουμε, αλλά γιατί νιώθουν το πατριωτικό καθήκον, ας το κάνουν» είπε χαρακτηριστικά, μιας και όπως υποστήριξε αυτό θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας την επόμενη μέρα.

«Δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι είναι περίοδος που θα χαριστούν τα χρέη» συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά την λειτουργία των σούπερ μάρκετ την Κυριακή, ανέφερε ότι «θέληση είναι να κλείσουν. Να μην έρχονται οι εργαζόμενοι των στα όριά τους. Σήμερα θα αποφασίσουμε σχετικά».

Αναφορικά με τις ελλείψεις στα αντισηπτικά, ο υπουργός υποστήριξε ότι «η χώρα παράγει ημερησίως 500 με 600 χιλιάδες. Θα φτάσουμε τις 800.000 στο προσεχές διάστημα. Όμως ήταν τεράστια η ζήτηση γι' αυτό θέσαμε το πλαφόν δύο αντισηπτικά ανά άτομο». Ως εκ τούτου ζήτησε όσοι μένουν σπίτι να μην αγοράζουν αντισηπτικά και να σκέπτονται και τους συμπολίτες τους.

Σχετικά με τις μάσκες, έκανε λόγο, πώς οι εισαγωγές από το εξωτερικό «θα ομαλοποιήσουν την αγορά» την προσεχή εβδομάδα. Επιπλέον, τόνισε ότι υπάρχει πλήρη επάρκεια σε αιθελική αλκοόλη αλλά και στα τρόφιμα.