Λοβέρδος: Υπήρχε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένο υποψήφιο, ο Παπανδρέου με κατέστρεψε

Λοβέρδος: Υπήρχε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για συγκεκριμένο υποψήφιο, ο Παπανδρέου με κατέστρεψε

«Υπήρχε γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου» στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος σημειώνοντας ότι το στοίχημα νέα ηγεσία θα είναι να κρατήσει αυτό τον κόσμο που πήγε να ψηφίσει.

Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ ο κ. Λοβέρδος είπε πως  την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα ο κ. Παπανδρέου «κατέστρεψε εμένα καταρχάς», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως «εάν δείτε τα αποτελέσματα στη δυτική Ελλάδα και στην Αττική όπου ήμουν πρώτος αλλά η διαφορά μου δεν ήταν η αναμενόμενη, ο κ. Παπανδρέου έκανε μια κίνηση η οποία είχε συνέπειες σε εμένα». «Η δεύτερη συνέπεια είναι “επάνω” του» είπε. 

Σχετικά με τη δήλωσή του να στηρίξει στο δεύτερο γύρο τον Νίκο Ανδρουλάκη ο κ. Λοβέρδος είπε ότι βλέποντας την «πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου, είναι για μένα αυτονόητο, να ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη χωρίς να κάνω τον καθοδηγητή των ανθρώπων»,

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, παραμένουν ως «στοιχήματα» τα θέματα που είχε θέσει ο ίδιος για την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του, ο υπερδιπλασιασμός των ποσοστών του κόμματος, το κοινωνικό κράτος και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. «Αυτά θα είναι οι άξονες πολιτικής, οι θέσεις αρχής και οι αξίες, βάσει των οποίων θα υπάρχω μέσα στην παράταξη. Ένας πολιτικό χωρίς καθαρές απόψεις, τι είναι», διερωτήθηκε, λέγοντας πως θα θεωρήσει πολύ μεγάλη επιτυχία εάν προσέλθουν στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών 200.000 άνθρωποι.