Προσβλητική η εικόνα στο Βρετανικό Μουσείο

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 12:58 - Τελευταία ενημέρωση: 14:32
-A +A
Προσβλητική η εικόνα στο Βρετανικό Μουσείο

Απογοητευτική και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα, χαρακτήρισε την εικόνα του Βρετανικού Μουσείο η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σχολιάζοντας σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο.

«Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα» δήλωσε η υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σημειώνεται πως τις εν λόγω φωτογραφίες δημοσίευσε η ιστοσελίδα cretapost:

e

Τι απαντά το Μουσείο

«Δεν υπάρχει απόδειξη περί ύπαρξης μούχλας στην Γκαλερί Duveen», απάντησε εκπρόσωπος του Μουσείου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 


«Το ζήτημα που αφορά την εισροή υδάτων αντιμετωπίστηκε όταν συνέβη το περιστατικό και δεν συνέβη πάνω από περιοχή με γλυπτά. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα σημάδια στα πάνελ της οροφής είναι απωθητικά, αλλά δε συνιστούν απειλή για τα αντικείμενα.

Η συντήρηση της συλλογής είναι υπέρτατης σημασίας για το Βρετανικό Μουσείο και η ομάδα Συντήρησης και Κτιρίων επιθεωρεί συνεχώς όλους τους χώρους στους οποίους στεγάζεται η συλλογή. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τα γλυπτά στη συλλογή», πρόσθεσε ο ίδιος. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 06/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα