Κυρ. Μητσοτάκης: Προχωράμε σε μεγάλα αρδευτικά έργα για πρώτη φορά από το 1960

Κυρ. Μητσοτάκης: Προχωράμε σε μεγάλα αρδευτικά έργα για πρώτη φορά από το 1960

Τη μεγάλη σημασία για τη χώρα μας που έχουν τα μεγάλα αρδευτικά έργα καθώς και εκείνα διαχείρισης των υδάτων τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην εκδήλωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα έργα υποδομών αγροτικής ανάπτυξης μέσω ΣΔΙΤ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, όταν ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία τη διακυβέρνηση του κράτους, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπήρχε οργανωτικό χάος, κανένας προγραμματισμός και καμία αντίληψή για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. «Η χώρα έχει να δρομολογήσει μεγάλα αρδευτικά έργα από το 1960» είπε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πλέον υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι πιο δύσκολη λόγω της κλιματικής κρίσης. Ωστόσο όπως είπε τα έργα που δρομολογούνται σημαίνουν επένδυση στον πρωτογενή τομέα. 

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για πρώτη φορά σε τέτοια έργα και τόνισε την ανάγκη να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα καθώς όπως είπε οι πόροι από ταμείο ανάκαμψης έρχονται με αρκετές αιρεσιμότητες.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι πέρα από τη βοήθεια που θα παρέχουν τα έργα στην παραγωγή, μεγάλη θα είναι η συμβολή τους στην καταπολέμηση της σπατάλης του νερού. 

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια προσωπική αναφορά. Αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διαχείριση των υδάτινων πόρων από το 1990. Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο, στα φράγματα της Μυκόνου που επέτρεψαν στο νησί να είναι αυτό που είναι σήμερα.