Kύμα κακοκαιρίας «σαρώνει» την Ελλάδα

Kύμα κακοκαιρίας «σαρώνει» την Ελλάδα

H «Ευρυδίκη», όπως ονομάστηκε το κύμα κακοκαιρίας από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, θα επηρεάσει τη χώρα μας τις επόμενες πέντε ημέρες, έως την Παρασκευή, και ήδη έχει προκαλέσει τα πρώτα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ήδη στην Αττική, τα έντονα φαινόμενα έκαναν την εμφάνισή τους, καθώς από το πρωί της Δευτέρας ισχυρές καταιγίδες πλήττουν ανά διαστήματα το Λεκανοπέδιο.

Αντίστοιχα, στην περιοχή των Λευκακίων στο Ναύπλιο, ο δρόμος πλημμύρισε με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία. Στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου οι δρόμοι έγιναν αδιάβατοι για τους πεζούς και μόνο με αυτοκίνητο μπορούσε κάποιος να τους διασχίσει.

Στο Αργολικό το ρέμα που περνά στο χωριό έχει φουσκώσει, στον κόμβο Νέα Τίρυνθας στη Νέα Εθνική. Επίσης υπήρξαν περιστατικά με πλημμυρισμένα υπόγεια σε Ναύπλιο και Άργος, ενώ η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε και ζημιές, όπως σε κατάστημα στο Ναύπλιο.



Σήμερα Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και κυρίως τα νότια τμήματα θα είναι κατά τόπους ισχυρά ενώ πιθανόν να επηρεάσουν το βορειοανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και αργά τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην Κέρκυρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, όπου βαθμιαία στα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο σε νότιους-νοτιοδυτικούς και στο Βόρειο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Σύμφωνα το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε χθες (12/11) η κακοκαιρία αναμένεται να εξλιχθεί ως εξής:

-Τη Δευτέρα (13/11/17) θα επηρεαστεί μέχρι το μεσημέρι η ανατολική Πελοπόννησος (κυρίως τα παραθαλάσσια) και πιθανόν το πρωί η νότια Πελοπόννησος. Μέχρι το απόγευμα η ανατολική Στερεά, η Κρήτη και οι Κυκλάδες. Μέχρι το βράδυ τα Δωδεκάνησα και πιθανόν το βορειοανατολικό Αιγαίο, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Τη νύχτα προς την Τρίτη (14-11-17) η Κέρκυρα.

-Την Τρίτη (14/11/17) τα πιο έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και πιθανόν κατά διαστήματα η Ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως οι παραθαλάσσιες περιοχές). Προς το βράδυ η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

-Την Τετάρτη (15/11/17) θα επηρεαστούν το Ιόνιο και κατά διαστήματα πιθανόν όλα τα ηπειρωτικά.
Τέλος η ΕΜΥ επισημαίνει ότι η κακοκαιρία πιθανόν να συνεχιστεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.