Κρεμλίνο: Οι κυρώσεις της Δύσης ευθύνονται για την επισιτιστική κρίση

Κρεμλίνο: Οι κυρώσεις της Δύσης ευθύνονται για την επισιτιστική κρίση

Ο Ντιμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως υπεύθυνη για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση που έχει ξεσπάσει είναι η Δύση και οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει στη Ρωσία.

«Αναφορικά με τις μεθόδους μεταφοράς, ξαναλέμε, ότι δεν είμαστε εμείς η πηγή του προβλήματος. Και σε ό,τι αφορά στις εναλλακτικές οδούς από την πλευρά μας, ξανά, δεν είμαστε εμείς που ευθυνόμαστε για την επισιτιστική κρίση αλλά αυτοί που επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία και οι κυρώσεις αυτές καθαυτές» είπε ο Πεσκόφ.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για «τρομοκρατικές επιθέσεις» αφού ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης Ενερχοντάρ στη νότια Ουκρανία τραυματίστηκε σε έκρηξη την Κυριακή.

«Οι στρατιώτες μας θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή και να λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέπουν τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Εξάλλου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι ανησυχεί για τη δίκη ενός Ρώσου στρατιώτη στο Κίεβο με την κατηγορία της διάπραξης εγκλήματος πολέμου.

Ο 21χρονος Βαντίμ Σισιμαρίν έχει παραδεχθεί ότι στις 28 Φεβρουαρίου σκότωσε έναν ηλικιωμένο άοπλο άμαχο στο χωριό Τσουπαχίφκα.

«Φυσικά και ανησυχούμε για την τύχη του πολίτη μας, αλλά, επαναλαμβάνω, δεν έχουμε την ικανότητα να προστατεύσουμε τα συμφέροντά του», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία δεν έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στην Ουκρανία.