Κρεμλίνο: Κατηγορεί το Κίεβο για «διγλωσσία» στο θέμα των διαπραγματεύσεων

Κρεμλίνο: Κατηγορεί το Κίεβο για «διγλωσσία» στο θέμα των διαπραγματεύσεων

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Παρασκευή ότι κατηγορεί την Ουκρανία για το γεγονός ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών έχουν παγώσει, λέγοντας ότι δεν είναι σαφές τι θέλει το Κίεβο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε συγκεκριμένα πως «η ουκρανική ηγεσία κάνει συνεχώς αντιφατικές δηλώσεις. Αυτό δεν μας επιτρέπει να καταλάβουμε πλήρως τι θέλει η ουκρανική πλευρά».

Ο Ζελένσκι είπε νωρίτερα ότι είχε προσπαθήσει επανειλημμένα να κανονίσει μια συνάντηση με τον Πούτιν για να τερματιστεί ο πόλεμος, αλλά ότι η Ρωσία δεν φαίνεται να είναι ακόμη έτοιμη για σοβαρές ειρηνευτικές συνομιλίες, όπως αναφέρει το Reuters.

«Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να συζητήσουμε με τον Ρώσο ηγέτη. Δεν σας λέω ότι… οι άνθρωποι μας θέλουν (για εμένα) να του μιλήσω, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα αυτού που ζούμε», είπε ο Ζελένσκι είπε σε ομιλία σε ινδονησιακό think tank.

«Τι θέλουμε από αυτή τη συνάντηση;… Θέλουμε τις ζωές μας πίσω… Θέλουμε να διεκδικήσουμε ξανά τη ζωή μιας κυρίαρχης χώρας εντός της επικράτειάς της», είπε.

Οι τελευταίες γνωστές τετ-α-τετ ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ήταν στις 29 Μαρτίου. Οι επαφές συνεχίστηκαν εξ αποστάσεως για λίγο, αλλά και οι δύο πλευρές λένε τώρα ότι έχουν σταματήσει.