Κορονοϊός: Οδηγίες και ενημέρωση από τον ΕΔΟΕΑΠ

Κορονοϊός: Οδηγίες και ενημέρωση από τον ΕΔΟΕΑΠ

Οδηγίες για τους ασφαλισμένους του και ενημέρωση σχετικά με τον νέο κορονοϊό δίνει ο οργανισμός υγειονομικής περίθαλψης των δημοσιογράφων.

Ειδικότερα, ο ΕΔΟΕΑΠ αναφέρει ότι αντιμετωπίζει τον κορονοϊό με δέσμη μέτρων, εναρμονιζόμενος με ό,τι επιτάσσει το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και αποστέλλει πληροφοριακό υλικό και οδηγίες που έχουν καταρτίσει οι ιατρικές υπηρεσίες τους.

Γενικότερα, ύποπτα περιστατικά θεωρούνται όλοι όσοι παρουσιάζουν υψηλό πυρετό (άνω των 38,5◦C) και ταυτόχρονα προέρχονται από ταξιδιωτικούς προορισμούς όπως η Κίνα και η Ιταλία.  Κάθε ύποπτο κρούσμα πρέπει να υποβάλλεται αμέσως σε εργαστηριακό έλεγχο, που πραγματοποιείται εκτός ΕΔΟΕΑΠ και μόνο στα ορισθέντα «νοσοκομεία αναφοράς».

Εάν ταξιδέψατε πρόσφατα σε Κίνα ή Ιταλία και εμφανίσετε συμπτώματα (πυρετός, δυσκολία στην αναπνοή, βήχας) 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, να παραμείνετε στο σπίτι και να αναζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα, αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας ή να επικοινωνήσετε με τον ΕΟΔΥ (210-5212000, 210-5212054) ή με τα ιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ (210-7250050).

Παρακαλούνται οι ασφαλισμένοι, για τη δική τους ασφάλεια, να είναι σε απόλυτη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Οργανισμού σε ό,τι τους ζητηθεί.

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι θα ακολουθήσουν αναλυτικές οδηγίες για επιμέρους μέτρα, όπως ο (προ)έλεγχος των εισερχομένων στα κτήρια του ΕΔΟΕΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.