Κορονοϊός: Μόλις 2 νέα κρούσματα - Στους 165 οι νεκροί

Κορονοϊός: Μόλις 2 νέα κρούσματα - Στους 165 οι νεκροί

Μόλις 2 νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που υπογράφεται από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα ανέρχεται σε 2.836.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε διάστημα 24 ωρών αποτελεί το μικρότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα από το ξέσπασμα της πανδημίας στην χώρα στις αρχές Μαρτίου.

Από αυτά, 616 (21.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1473 (51.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 9 (37.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 165 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 47 ήταν γυναίκες (28.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τέλος, στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται πως συνολικά έχουν διενεργηθεί 131.684 κλινικοί έλεγχοι.

Αναφορικά με τα δύο νέα θύματα πρόκειται για μία 66χρονη γυναίκα η οποία εξέπνευσε το πρωί της Δευτέρας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η γυναίκα έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου.

Υπενθυμίζεται, πως το βράδυ της Κυριακής, απεβίωσε και ένας 71χρονος στο Νοσοκομείο Σωτηρία, ο οποίος έπασχε από καρκίνο στην ουροδόχο κύστη και στο παχύ έντερο, καθώς και από άλλα υποκείμενα νοσήματα, και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Διαβάστε ακόμα:

- Πάτρα: Εξιτήριο και για την τελευταία ασθενή με κορονοϊό που νοσηλεύεται