Κορονοϊός: Έξι κρούσματα στη Νέα Υόρκη - Κλείνουν εκπαιδευτικά ιδρύματα

Κορονοϊός: Έξι κρούσματα στη Νέα Υόρκη - Κλείνουν εκπαιδευτικά ιδρύματα

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μέχρι σήμερα προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης ανέρχεται στους έξι, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι έκλεισαν μια συναγωγή, ένα πανεπιστήμιο και τουλάχιστον ένα σχολείο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Κουόμο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ανέφερε ότι από τους έξι ασθενείς μόνο ο ένας νοσηλεύεται, καθώς οι πέντε δεν έχουν εμφανίσει έντονα συμπτώματα. «Θα υπάρξουν πολλοί, πολλοί άνθρωποι που θα βρεθούν θετικοί. Εξ ορισμού, όσο περισσότερους εξετάζεις, τόσο περισσότερους θα βρεις που θα βγουν θετικοί», δήλωσε ο Κουόμο. «Οι άνθρωποι για τους οποίους υπάρχει η μεγαλύτερη ανησυχία, που είναι πιο ευάλωτοι, είναι οι ηλικιωμένοι, εκείνοι με επιπλοκές στο ανοσοποιητικό τους», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, σε ανακοίνωσή του, διευκρίνισε ότι από τα τέσσερα νέα κρούσματα τα τρία είναι συγγενείς του ασθενούς που νοσηλεύεται. Ο τέταρτος είναι ένας γείτονάς του, σύμφωνα με πληροφορίες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τ όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το Πανεπιστήμιο Γεσίβα ανακοίνωσε ότι ένας από τους φοιτητές του βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και κατά συνέπεια το εκπαιδευτικό ίδρυμα ακυρώνει όλα τα μαθήματα για σήμερα σε ένα από τα τέσσερα κτίριά του στην πόλη της Νέας Υόρκης για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα, συνεργάζεται με τις αρχές ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα και να κρατήσει ασφαλείς τους σπουδαστές του, καταλήγει η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

Χθες Τρίτη (3/3), αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ένας άνδρας ηλικίας 50-60 ετών ο οποίος διαμένει στα προάστια της Νέας Υόρκης και εργάζεται σε ένα νομικό γραφείο στο Μανχάταν βρέθηκε επίσης θετικός μετά από μικροβιολογικές εξετάσεις στον κορονοϊό. Σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες, ένα από τα παιδιά του είναι φοιτητής στο Γεσίβα. Ο άνδρας αυτός πάσχει από σοβαρή πνευμονία και νοσηλεύεται. Δεν είχε ταξιδέψει σε καμία από τις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο στην Κίνα και έχει σκοτώσει περισσότερους από 3.000 ανθρώπους.

Επίσης, χθες τουλάχιστον ένα σχολείο στο Μπρονξ παρέμεινε κλειστό, καθώς και η Ακαδημία και το Λύκειο SAR, όμως τα μαθήματα συνεχίζονται διαδικτυακά, ανέφερε ένας γονέας.

Μια συναγωγή στο Νιου Ροσέλ, όπου ζει η οικογένεια του άνδρα που νοσηλεύεται, έκανε γνωστό εξάλλου ότι σταματά αμέσως «και για το άμεσο μέλλον» τη λειτουργία της.