ΚΚΕ: Ο Π. Καμμένος επιβεβαίωσε την μετατροπή της χώρας σε απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, 15:17
-A +A
ΚΚΕ: Ο Π. Καμμένος επιβεβαίωσε την μετατροπή της χώρας σε απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση

«Ο υπουργός της κυβέρνησης Π. Καμμένος, επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζει ο ελληνικός λαός, ότι η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, με ευθύνη σύσσωμης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τη συμφωνία και των άλλων κομμάτων» επισημαίνει σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Καμμένου για τις βάσεις.

Ν. Σοφιανός: Δεν υπάρχει αλαλούμ στην εξωτερική πολιτική

«Δεν υπάρχει αλαλούμ στην εξωτερική πολιτική. Υπάρχει ταύτιση στους αμερικανικούς και ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Έχουν πάρει τη "μπουκιά από το στόμα" της ΝΔ, κυριολεκτικά, σε αυτόν τον τομέα, έχουν αναδειχθεί ΝΑΤΟϊκότεροι των ΝΑΤΟϊκών, είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η εκχώρηση εθνικού χώρου για να διαμορφώσουν μια Ελλάδα ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, απ' άκρη σε άκρη, παίζουν τον ρόλο του σημαιοφόρου στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή, γι' αυτό είχαμε και πρόσφατα άσκηση στα ανοιχτά της Συρίας, γι' αυτό έχουμε και δώδεκα αποστολές εκτός συνόρων και για όλα αυτά η ΝΔ λέει "ναι", συμφωνεί, όπως συμφωνούν και με το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ.

«Αυτά τα δεδομένα πρέπει να βρεθούν στο κέντρο της προσοχής μαζί με την πολιτική που υπηρετεί τα μνημόνια, τη μεταμνημονιακη εποχή, παλεύοντας για την ανατροπή και τη καταργήσή τους» πρόσθεσε.

Ο κ. Σοφιανός σημείωσε ότι ο υπουργός Άμυνας δεν είπε κάτι διαφορετικό από αυτό που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την παραχώρηση ΝΑΤΟικών βάσεων στις ΗΠΑ, συμπληρώνοντας ότι «αυτά είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης, εχουν την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου και η ευθύνη είναι κοινή».

Όπως τόνισε, αναφορικά με τη διευρυμένη παρουσία του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην Ελλάδα, πέραν της βάσης της Σούδας και της βάσης drones στη Λάρισα και με «συν» την Αλεξανδρούπολη, την Ανδραβίδα, την Καλαμάτα για εκπαίδευση, το Άκτιο για τα Awacs, και άλλα πολλά «συν», «Τσίπρας και Καμμένος μαζί έχουν φτιάξει την Ελλάδα ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο».

«Όσον αφορά τη συμφωνία για τη FYROM, αυτή φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου, στο κύριό της, που είναι η ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και σε αυτό το κύριο ζήτημα δεν υπάρχει διαφωνία από τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα» επισήμανε.

Επίσης, παρατήρησε ότι αυτό το κύριο αυτό ζήτημα περιέχεται στο άρθρο 2 της Συμφωνίας και πρόσθεσε: «Η Μέρκελ, οι Αμερικανοί, ο Στόλτενμπεργκ, όλοι οι ΝΑΤΟϊκοί δεν πήγαν στα Σκόπια για να τους πείσουν για το όνομά τους, για το άρθρο 2 πήγαν».

Σε ό,τι αφορά την περικοπή των συντάξεων, ο κ. Σοφιανός υποστήριξε ότι «αν καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου με όσα περιλαμβάνει θα είναι μια θετική εξέλιξη» και κατέληξε: «Το ΚΚΕ, εδώ και δύο χρόνια, έχει αποκαλύψει ότι αυτή η κυβέρνηση ήλθε να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά των προηγούμενων».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 22/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα