Κίνα: Εγκρίθηκε για στρατιωτική χρήση το υποψήφιο εμβόλιο της CanSino

Κίνα: Εγκρίθηκε για στρατιωτική χρήση το υποψήφιο εμβόλιο της CanSino

Οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας έλαβαν το πράσινο φως για να χρησιμοποιήσουν ένα υποψήφιο εμβόλιο κατά της Covid-19 που έχει δημιουργηθεί από την στρατιωτική ερευνητική μονάδα σε συνεργασία με την CanSino Biologics, αφού οι κλινικές δοκιμές απέδειξαν ότι είναι ασφαλές και σχετικά αποτελεσματικό, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Το Ad5-nCoV είναι ένα από τα οκτώ πιθανά εμβόλια πάνω στα οποία εργάζονται κινεζικές εταιρείες και ερευνητές που έχουν λάβει έγκριση να προχωρήσουν σε δοκιμές σε ανθρώπους. Το συγκεκριμένο πειραματικό εμβόλιο έχει λάβει έγκριση για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους και στον Καναδά.

Η Κεντρική Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Κίνας ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου από τον στρατό στις 25 Ιουνίου και για την περίοδο ενός έτους, δήλωσε η CanSino.

Οι φάσεις Ι και ΙΙ των κλινικών δοκιμών έδειξαν ότι το πιθανό εμβόλιο έχει τη δυνατότητα να προλαμβάνει ασθένειες που προκαλούνται από τον νέο κορονοϊό, που έχει προκαλέσει τον θάνατο πάνω από μισού εκατομμυρίου ατόμων παγκοσμίως, αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την εμπορική του επιτυχία, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.