Κεραμέως: Λιγότερα τα κρούσματα σε ηλικίες 4-18 ετών σε σχέση με τον Αύγουστο

Κεραμέως: Λιγότερα τα κρούσματα σε ηλικίες 4-18 ετών σε σχέση με τον Αύγουστο

Λιγότερα είναι τα κρούσματα στις ηλικίες 4- 18 ετών αυτές τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων σε σύγκριση με τον Αύγουστο σύμφωνα  με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Συγκεκριμέναόπως επισήμανε η υπουργός, τα κρούσματα στις συγκεκριμένες ηλικίες τον Δεκαπεντάυγουστο είχαν φτάσει τα 5371 ενώ μετά το πέρας των δυο πρώτων εβδομάδων βρίσκονται στα 3. 727.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η επιδημιολογική κατάσταση στα σχολεία, παρακολουθείται πολύ στενά με την αρωγή των ειδικών και του Υπουργείου Υγείας. 

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την μείωση σύμφωνα με την κ. Κεραμέως έχει παίξει πως πλέον έχουν γίνει και εμβολιασμοί αναφέροντας πως ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και μεταδίδουν πρωτίστως, πέρσι ήταν όλοι ανεμβολίαστοι ενώ φέτος έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 82% κι αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι κάποιοι από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, έχουν νοσήσει, αντιλαμβανόμαστε πως το τείχος ανοσίας είναι ακόμη ισχυρότερο.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τον εμβολιασμό σε παιδιά, ειδικά για το Λύκειο, οι μαθητές που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό υπολογίζονται σε τουλάχιστον 35%. 

«Θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια ακόμη», παραδέχτηκε.