7ος χρόνος, ημέρα 2159η
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΕΠ: Παράνομη κρίθηκε η σημερινή απεργία

ΚΕΠ: Παράνομη κρίθηκε η σημερινή απεργία

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία στα ΚΕΠ που είχε κηρύξει για σήμερα Πανελληνία Ομοσπονδία εργαζομένων σε αυτά. Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εσωτερικών καθώς εκτός των άλλων δεν τηρήθηκε η νόμιμη προθεσμία γνωστοποίησης που πρέπει να προηγηθεί της απεργίας, ενώ σε σχετικό κοινό Δελτίο Τύπου των τριών υπουργείων γίνεται λόγος για συνειδητή ταλαιπωρία των πολιτών με προσχηματικά αιτήματα.

Σύμφωνα με κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Ιουλίου κοινοποιήθηκε στα εν λόγω υπουργεία εξώδικη δήλωση - γνωστοποίηση προκήρυξης απεργίας της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» με την οποία η ΠΟΣΕΚΕΠ ενημέρωσε ότι προκηρύσσει απεργιακή κινητοποίηση για την επόμενη εργάσιμη ημέρα, Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τους αρμόδιους Υπουργούς, προσέφυγε άμεσα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αιτούμενο την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης (άλλως καταχρηστικής), καθώς - εκτός των άλλων - δεν τηρήθηκε η νόμιμη προθεσμία γνωστοποίησης που πρέπει να προηγηθεί της απεργίας. Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ αριθμόν 463/2021 απόφασή του αναγνώρισε ότι η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύχθηκε και πραγματοποιείται σήμερα είναι παράνομη.

«Τα αρμόδια Υπουργεία στηρίζουν τα ΚΕΠ και τους εργαζομένους σε αυτά. Παράλληλα, οι απλουστεύσεις και οι ψηφιοποιήσεις διαδικασιών έχουν μειώσει σημαντικά τόσο τις επισκέψεις των πολιτών όσο και το χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων στα ΚΕΠ, και ποτέ τα Υπουργεία δεν αρνήθηκαν το διάλογο με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. επέλεξε συνειδητά να ταλαιπωρήσει τους Έλληνες πολίτες με μια απεργία παράνομη, χρησιμοποιώντας προσχηματικά αιτήματα», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.