Κάτι τρέχει με τον... Μίμη

Κάτι τρέχει με τον... Μίμη

Σε μεγάλο πονοκέφαλο με απρόβλεπτες διαστάσεις τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση με το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σ. Μιωνή στη Βουλή για τον Αλέξη Τσίπρα. 

Σε μία περίοδο όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παλεύει να βρει το βηματισμό του και οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν σχεδόν double score μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δείχνει  τα «δόντια» του στον Αλέξη Τσίπρα. Με κομψό αλλά σαφή τρόπο ο κ. Παπαγγελόπουλος στέλνει μηνύματα στην Κουμουνδούρου , τονίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω για οποιοδήποτε λόγο. Στο πλαίσιο αυτό «άδειασε» τον Νίκο Παππά σε σχέση με την δήθεν εμπλοκή της Μαρέβα Μητσοτάκη ενώ με διακριτικό τρόπο κράτησε αποστάσεις και από τα όσα διέρρευσαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ την ημέρα κατάθεσης του ηχητικού ντοκουμέντο από τον επιχειρηματία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 

«Εγώ δεν είπα κάτι για την Μαρέβα», φέρεται να είπε ο πρώην αναπληρωτής υπ. Δικαιοσύνης στην προανακριτική, δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν είπε ποτέ κάτι για την κ. Γκραμπόφκσι καθώς επίσης και ότι ουδέποτε ζήτησε από τον Σ. Μιωνή να δώσει στοιχεία εναντίον της. 

Μετά από την επιλογή Παπαγγελόπουλου η μπάλα πλέον βρίσκεται στο γήπεδο του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από το Μεσολόγγι δε θέλησε να μπει στην ουσία της υπόθεσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέγγισε με απολύτως πολιτικό τρόπο την υπόθεση Παππά, χωρίς όμως να είναι και ιδιαίτερα θερμός με τον στενό του συνεργάτη. Τυχαίο ή όχι; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα συμβεί, το σίγουρο όμως είναι ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στο κάδρο μίας περίεργης και απρόβλεπτης υπόθεσης. 

Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν στην ΝΔ «κάποιοι ανήθικοι, εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη κατάσταση την οποία είχε περιέλθει η χώρα, εξαπάτησαν του Έλληνες προκειμένου να εκλεγούν στην εξουσία. Και αφού τα κατάφεραν, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρθηκαν ήταν πώς να βγάλουν λεφτά», όπως σημειώνει στο liberal.gr γαλάζιο κομματικό στέλεχος . 

Στην ΝΔ διάχυτη είναι η αντίληψη ότι πίσω από όλα αυτά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο.  

«Για να πετύχουν τους στόχους τους, έφτασαν στο σημείο να κατασκευάζουν ψευδείς ισχυρισμούς και συκοφαντικές επιθέσεις τόσο εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όσο και εναντίον του επόμενου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του», επιμένει η ίδια πηγή και προς επίρρωσιν του συγκεκριμένου συμπεράσματος θεωρεί ότι αποτελεί το  γεγονός ότι ο κ. Παππάς ζητούσε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο του, Σταύρο Παπασταύρου, «να βγει να μιλήσει» εναντίον της Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Αυτό όμως που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι η στάση του κ. Παπαγγελόπουλου. Μέχρι πού είναι αποφασισμένος να το πάει; Θα θελήσει να τεντώσει το σχοινί; Ποια είναι η κόκκινη γραμμή; Όποια και αν είναι η συνέχεια, δε θα πρέπει να ξεχνάμε κάτι πολύ βασικό, το οποίο γνωρίζει καλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ξέρει πολλά....