Κάθειρξη 8 ετών σε καθαρίστρια, μητέρα 13 παιδιών, για «πλαστό» απολυτήριο Δημοτικού

Κάθειρξη 8 ετών σε καθαρίστρια, μητέρα 13 παιδιών, για «πλαστό» απολυτήριο Δημοτικού

Σε κάθειρξη 8 ετών για πλαστογραφία καταδικάστηκε μία μητέρα 13 παιδιών, καθαρίστρια σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, επειδή τροποποίησε το απολυτήριο δημοτικού, ισχυριζόμενη ότι το τελείωσε το 1980 και όχι το 1981, όπως ήταν το πραγματικό έτος αποφοίτησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του prevezatoday.gr, η Δ.Κ. προέβη στη συγκεκριμένη πράξη και προσκόμισε το απολυτήριο Δημοτικού προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η ίδια είναι μητέρα δεκατριών παιδιών εκ των οποίων τα 5 είναι και σήμερα ανήλικα.

Σαν αποτέλεσμα καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 8 χρόνων συνολικά για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

Η υπόθεση ήρθε τώρα στο φως της δημοσιότητας καθώς στις 5 Μαρτίου στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων εκδικάζεται η έφεση της Δ.Κ., η οποία κατάγεται από χωριό του νομού Πρέβεζας.

Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση καθαρίστριας που καταδικάζεται επειδή είχε πλαστογραφήσει πτυχίο Δημοτικού προκειμένου να βρει δουλειά. Είχε προηγηθεί η καταδίκη 53χρονης που εργαζόταν στον Δήμο Βόλου, γεγονός που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και οδήγησαν τελικά στην αναίρεση της αρχικής απόφασης.