Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, 12:56

-A +A

Καταρρέει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020, 12:56
Καταρρέει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη
-A +A

Στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ υποχώρησε ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, χαμηλότερα ακόμη και από την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008-09.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Sentix σημείωσε πολύ μεγαλύτερη των εκτιμήσεων και διαμορφώθηκε στις -42,9 μονάδες, υποδεικνύοντας ότι τα χειρότερα είναι μπροστά για την ευρωπαϊκή οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για -30,5 μονάδες, ενώ η προηγούμενη μέτρηση ήταν στις -17,1 μονάδες.

Για την κατάρτιση του δείκτη 2.800 αναλυτές και επενδυτές απαντούν στο σχετικό ερωτηματολόγιο για με το πώς βλέπουν τον οικονομικό ορίζοντα των επόμενων 6 μηνών στην Ευρωζώνη.

Αναλυτές πλέον προβλέπουν ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα συρρικνωθεί σε ποσοστό άνω του 10% στο α’ τρίμηνο με την ιταλική και την ισπανική οικονομία να δέχονται το πιο ισχυρό πλήγμα.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προσπαθούν να περιορίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας όμως κανένα πακέτο στήριξης δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις απώλειες από τα πρωτοφανή μέτρα που εφαρμόζονται και παραλύουν την οικονομική δραστηριότητα στον πλανήτη.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα