Κατάληψη στα κεντρικά της ΔΕΗ - Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: Θα ακυρώσουμε στην πράξη το νομοσχέδιο

Κατάληψη στα κεντρικά της ΔΕΗ - Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ: Θα ακυρώσουμε στην πράξη το νομοσχέδιο

Κατάληψη στα κεντρικά κτίρια της ΔΕΗ πραγματοποιούν από εχθές το απόγευμα συνδικαλιστές προκειμένου να αποτρέψουν το διοικητικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει σήμερα, με αντικείμενο μεταξύ άλλων την εκκίνηση της διαδικασίας πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης, η επιχείρηση προσανατολίζεται αν και εφόσον εγκριθεί από το υπουργείο Ενέργειας το αίτημά της να πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο σε άλλο χώρο.

Ωστόσο, μιλώντας στο Θέμα 104,6, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιάννης Αδαμίδης, διέψευσε ότι σχεδιάζεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. σε άλλο χώρο, λέγοντας ότι «εμείς δεν έχουμε τέτοια εικόνα ότι θα γίνει αλλού», ενώ τόνισε ότι η κατάληψη «θα συνεχιστεί γιατί στόχος μας είναι να μην γίνει σήμερα το Δ.Σ. της εταιρείας». 

Στόχος των εργαζομένων είναι να ακυρώσουν στην πράξη το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι και το προηγούμενο νομοσχέδιο είχε περάσει από τη Βουλή και δεν υλοποιήθηκε.

Όπως είπε «δεν θα δουλέψει κανείς εργαζόμενος για αυτούς τους ψευτοεπενδυτές. Δεν θα παρέχουμε υπηρεσίες σε αυτό τον υποτιθέμενο επενδυτή που θα του δοθούν οι μετοχές. Είναι ανεπιθύμητος από τους εργαζομένους και τις τοπικές κοινωνίες».

«Η ιστορία αυτή δεν μπορεί να γίνει αβρόχοις ποσί. Οι τοπικές κοινωνίες δέχθηκαν βιασμό από τη ΔΕΗ για λόγους δημοσίου συμφέροντος για να ηλεκτροδοτηθεί το σύνολο της χώρας, δεν θέλουν να εργάζονται για έναν επενδυτή που δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Αδαμίδης.

Η πλειονότητα των εργαζομένων θα μεταφερθεί στις υπό πώληση μονάδες

Η πλειονότητα των εργαζομένων στις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας που διατίθενται προς πώληση, θα μετακινηθούν στις θυγατρικές που θα αποσχιστούν από τη ΔΕΗ και θα μεταφερθούν στον νέο ιδιοκτήτη, ενώ το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που έχει αναγγελθεί και περιλαμβάνεται στον νόμο για την αποεπένδυση θα περιοριστεί πιθανότατα δραστικά.

Στην απόφαση αυτή προσανατολίζεται η ΔΕΗ, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της επιχείρησης, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Φωτογραφία Intime News