Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Δικογραφία, για την οποία έχει οριστεί πραγματογνώμονας από το λιμενικό σώμα, προκειμένου να διερευνηθούν εξονυχιστικά οι συνθήκες του θανάτου του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη, σχηματίζεται από την τοπική λιμενική αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές θα πάρουν επίσης γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού, προκειμένου να δουν αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από αυτή ή από κάποια άλλη, άλλου σκάφους .

Επίσης στη δικογραφία υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρτυρία ενός ατόμου που αναφέρει ότι ο Σήφης Βαλυράκης άρχισε να διαπληκτίζεται με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος κατά τις 12.00 το μεσημέρι. 

Όμως η σύζυγός του είχε πει στο Λιμενικό ότι ο σύζυγός της είχε φύγει από το σπίτι τους περίπου στις 13.30 με 14.00 το μεσημέρι.

Επίσης στο σκάφος του πρώην υπουργού βρέθηκαν τα δύο ψαροντούφεκα που αυτό δείχνει ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρίσκονταν πάνω στη βάρκα και ήταν εν κινήσει και κάτι έγινε απότομα με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους του.

Εξάλλου το ειδικό κλειδί που δένεται πάνω στο χέρι του χειριστή δεν βρίσκονταν στο χέρι του αλλά ήταν πάνω στη μηχανή και πιο συγκεκριμένα πάνω στο διακόπτη.

Πρόκειται για το λεγόμενο quick stop  που είναι το σχοινί που δένει ο χειριστής στο χέρι του ώστε αν πέσει στη θάλασσα, να τραβηχτεί και να σβήσει η μηχανή.

Καταγγελίες Μίνας  Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη για εγκληματική ενέργεια

Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ζητά να ερευνηθεί η κ. Μίνα  Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη για τον θάνατο του συζύγου της και πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη που έχασε τη ζωή του την προηγούμενη Κυριακή.

Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη η κ. Βαλυράκη αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία την εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Τα επαγγελματικά σκάφη, σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος. Στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Από πλευράς του, τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει εξονυχιστικός έλεγχος στην υπόθεση του θανάτου του συζύγου της, εξέφρασε ο κ. Πλακιωτάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κυρία Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε επίσης ότι η εμπειρία του Λιμενικού Σώματος σε τέτοιες υποθέσεις ναυτικών δυστυχημάτων είναι πάρα πολύ μεγάλη και ό,τι υπάρξει σχετικά με την υπόθεση να είναι βέβαιη πως θα αποκαλυφθεί.

Τι ανέφερε ο ιατροδικαστής

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας δήλωσε ότι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα και στο λαιμό, αποτελούν την αιτία του θανάτου του πρώην υπουργού.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από θλον και τέμνον όργανο, που ένα τέτοιο είναι η προπέλα του σκάφους και επειδή αυτό το γεγονός αυτό συνέβη μέσα στη θάλασσα συνεπακόλουθό του ήταν ο πνιγμός.

Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε ο πρώην υπουργός να είχε υποστεί κάποιο καρδιακό πρόβλημα ούτε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο.