Καρατομούν τη διοίκηση της ΕΡΤ μετά από...  συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ

Καρατομούν τη διοίκηση της ΕΡΤ μετά από...  συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ

Η κατάσταση εκτρέπεται της κοινής λογικής και της ορθολογικής λειτουργίας του κράτους. Η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου απομάκρυνε την ηγεσία της ΕΡΤ αφού είχε προηγηθεί συνεδρίαση του... Πολιτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αντικείμενο ήταν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης.

Ακόμη και συμπτωματική να ήταν η χρονική πορεία των εξελίξεων θα έπρεπε τουλάχιστον να έχουν κρατηθεί οι τύποι αφού η λήψη της απόφασης και η ανακοίνωσή της από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο, έρχεται να επιβεβαιώσει τον τρόπο με τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει ακόμη και τα δημόσια μέσα ενημέρωσής όπως είναι η ΕΡΤ.

Από την πλευρά της κυβέρνησης επιχειρήθηκε να συνδυαστεί η αποπομπή και με την ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι δημοσιογραφικές ενώσεις (κατηγορώντας τον υπό απομάκρυνση πλέον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Βασίλη Κωστόπουλου) προκειμένου να μην ταυτιστεί η εξέλιξη με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Την ίδια πάντως στιγμή προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως οι παραιτήσεις ζητήθηκαν από τον Λευτέρη Κρέτσο με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά να τηρεί σιγήν ιχθύος. Άλλωστε προ 10 ημερών περίπου ο ίδιος δήλωνε από το βήμα της Βουλής πως «Η ΕΡΤ είναι στην καλύτερη της φάση από τότε που άνοιξε».

Μάλιστα είχε κατηγορήσει τους βουλευτές της ΄Ν.Δ. ότι λένε «ψέματα» περιγράφοντας την κατάσταση της ΕΡΤ την οποία σημειωτέον είχε καταγγείλει και ο Νίκος Φίλης κάνοντας λόγο για «παραδιοίκηση» αλλά και συνδικαλιστικά συμφέροντα που διοικούν την κρατική τηλεόραση.

Αν και ήδη γίνεται λόγος για άδειασμα του Νίκου Παππά εν τούτοις όλοι γνωρίζουν πως στη φάση αυτή κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο συγκεκριμένος υπουργός δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στο Μαξίμου ακόμη και αν υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια.