7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Καλαμάτα: Ιερέας διέκοψε λειτουργία επειδή πιστοί δεν φορούσαν μάσκα

Καλαμάτα: Ιερέας διέκοψε λειτουργία επειδή πιστοί δεν φορούσαν μάσκα

Την αντίδραση του ιερέα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου, στην Καλαμάτα προκάλεσε η μη χρήση μάσκας από πιστούς οι οποίοι προσήλθαν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία. Ο ιερέας διέκοψε τη τέλεσή της και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους που δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας να βγουν έξω.

«Όσοι δεν φοράτε μάσκα, θα βγείτε έξω», ζήτησε ο ιερέας, ενώ απαντώντας στις διαμαρτυρίες όσων δεν φορούσαν την προστατευτική μάσκα σημείωσε ότι «δε θα ανοίξουμε διάλογο… όσοι δε φοράτε μάσκα θα βγείτε έξω, σεβόμενοι και τους συνανθρώπους σας και τη νομοθεσία», διευκρινίζοντας ότι οι ιερείς και οι ψάλτες δεν φορούν μάσκα για να μπορούν να ψάλλουν.  

Επίσης ο ιερέας επέμεινε προς τους πιστούς που ήταν μέσα στη εκκλησία να βγουν έξω ή να φορέσουν μάσκα. «Τον Λόγο του Θεού τον ξέρω καλύτερα από εσάς… Αντιρρησίες θα είσαστε στο σπίτι σας, όχι εδώ. Εδώ θα είστε υπάκουοι και σεβαστικοί. Κουμάντο και αντιρρησία στο σπίτι σας όχι εδώ μέσα», επανέλαβε ο ιερέας προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καλέσει την αστυνομία.