8ος χρόνος, ημέρα 2394η
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Καλάβρυτα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους - Βρέθηκαν προσωπικά τους αντικείμενα

Καλάβρυτα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους - Βρέθηκαν προσωπικά τους αντικείμενα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από χθες το βράδυ μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, για τον εντοπισμό τριών χειμερινών αναρριχητών που αγνοούνται τις τελευταίες ώρες. Στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετέχει και ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας - διάσωσης.

Οι διασώστες προσεγγίζουν σε σημείο όπου έχει σημειωθεί χιονοστοβάδα, περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Προς το παρόν, οι χειριστές του ελικοπτέρου κατάφεραν να διακρίνουν ένα κόκκινο κράνος και ένα μπλε αντικείμενο.

Μέχρι ώρας δεν έχουν εντοπιστεί οι τρεις αναρριχητές.

Τα τρία άτομα αναζητήθηκαν από το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, καθώς είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους ήταν το μόνο που υπήρχε στο χώρο στάθμευσης της εγκατάστασης μετά το κλείσιμό της.

«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών που αγνοούνται, επικεντρώνονται σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων», ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης Άγριος.

Όπως πρόσθεσε, «είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης με όλα τα μέσα που υπάρχουν και οι έρευνες πραγματοποιούνται, τόσο από αέρος, όσο και από χιονισμένες περιοχές, ενώ προσεγγίζονται όλα τα σημεία, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές».

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, ο Αλέξης Άγριος λέει ότι είναι καλές.

«Οι επιχειρήσεις εντοπισμού συνεχίζονται αδιάκοπα με όλες τις δυνάμεις», πιστοποιεί η επίσημη σελίδα του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων στο facebook.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.