Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έπεσε μπαλκόνι πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έπεσε μπαλκόνι πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι

Αναστάτωση στο Χαλάνδρι το πρωί της Παρασκευής, καθώς σύμφωνα με την ΕΡΤ έπεσε μπαλκόνι πολυώροφης πολυκατοικίας, στην οδό Κούρτεση 27, λόγω διάβρωσης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα. Οι ένοικοι των διαμερισμάτων πανικοβλήθηκαν αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, καθώς κανείς δεν ήταν στα μπαλκόνια, ούτε ευτυχώς έτυχε να βρίσκεται κάποιος από κάτω.

Ζητήθηκε εκκένωση της πολυκατοικίας με σκοπό να εξεταστεί η στατικότητά της από τους μηχανικούς,ενώ οι κάτοικοι της πολυκατοικίας μεταφέρονται σε χώρους φιλοξενίας, μετά την εκκένωση.

Στέγη για τις οικογένειες της πολυκατοικίας εξασφάλισε ο Δήμος Χαλανδρίου

Την άμεση κινητοποίηση της δημοτικής Αρχής του Χαλανδρίου προκάλεσε η πτώση μπαλκονιού σε πολυκατοικία της πόλης, καθώς αυτό του 5ου ορόφου έπεσε στο μπαλκόνι του 4ου. Αν και ο δήμος δεν εμπλέκεται άμεσα σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο επί τόπου έσπευσαν μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς και η Πολεοδομία της Αγίας Παρασκευής, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος, Σίμος Ρούσσος.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά έχει προκύψει πρόβλημα με τη διαμονή των ενοίκων της πολυκατοικίας μέχρι να ολοκληρωθεί η αυτοψία, να γίνουν οι σχετικές μελέτες και να βγει το πόρισμα της Πολεοδομίας για την καταλληλότητα όλου του κτιρίου. Έτσι, ο Δήμος Χαλανδρίου ήρθε σε συμφωνία με ξενοδοχείο της περιοχής και εξασφάλισε στέγη για τις οικογένειες της συγκεκριμένης πολυκατοικίας.