Κακοκαιρία: Ελικόπτερο στις έρευνες για τον αγνοούμενο στην Εύβοια

Κακοκαιρία: Ελικόπτερο στις έρευνες για τον αγνοούμενο στην Εύβοια

Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη στην Εύβοια για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, από χθες το βράδυ, άνδρα στην περιοχή Λειρί στη Δίρφυ, μετά και το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Στις έρευνες πλέον συνδράμει ελικόπτερο ενώ έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Συνολικά, επιχειρούν 19 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ) της 7ης ΕΜΑΚ, ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), ενώ συνδρομή παρέχουν επίσης ο ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές καθώς και η ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγνοούμενος περιπατητής έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στη Δίρφυ κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν. Σύμφωνα με το tvstar.gr, κατά τη διάρκεια της νύχτας στο όρος επικρατούσαν άνεμοι που έφταναν τα 11 μποφόρ, αστραπές και βροχή.

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο, αλλά δεν έχουν μπορέσει ακόμη να εντοπίσουν τον ίδιο.
 

Σάρωσε η κακοκαιρία σε Αττική και Εύβοια

Πεσμένα δέντρα και κλαδιά, τροχαία, αντλήσεις υδάτων από σπίτια, κλήσεις για απεγκλωβισμούς οδηγών αφήνει πίσω του το «κύμα» κακοκαιρίας που σάρωσε τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά καταιγίδες, ισχυρότατους ανέμους, χαλάζι και πλημμύρες. Η απότομη αλλαγή του καιρού έπληξε την Αττική.

Τα περισσότερα προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ισχυρών ανέμων εντοπίστηκαν στην Αττική, με την πυροσβεστική μέχρι τα ξημερώματα να δέχεται 100 κλήσεις για κοπές δέντρων, 11 για αντλήσεις υδάτων και 20 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στη Λεωφόρο Σταμάτας, στο ύψος της 25ης Μαρτίου χθες είχαν ακινητοποιηθεί πέντε οχήματα λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο να βοηθούν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους.

Όσον αφορά τις κλήσεις για άντληση υδάτων και για κοπές δέντρων αυτές έγιναν από τις περιοχές Μοσχάτο, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσο, Αγία Παρασκευή και Χαϊδάρι.

Επίσης, έντονη χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές στα Βόρεια Προάστια της Αττικής με προβλήματα να εντοπίζονται και στην κυκλοφορία των συρμών του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, στη γραμμή 1, λόγω πτώσης δέντρων. Τα δρομολόγια πλέον εκτελούνται κανονικά. 

Βόρεια Εύβοια: Ποτάμια οι δρόμοι, πλημμύρισαν σπίτια

Η κακοκαιρία χτύπησε για πολλοστή φορά τη Βόρεια Εύβοια, που από το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε στο έλεος των φαινομένων.

Στην περιοχή εκδηλώθηκαν βροχές και καταιγίδες, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με το evima. Ο καιρός παρουσίασε ραγδαία μεταβολή από το απόγευμα της Τετάρτης, με έντονες καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με κατοίκους, στη Βόρεια Εύβοια έχουν πλημμυρίσει σπίτια, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, με τους τεράστιους όγκους βροχής να μεταφέρουν αντικείμενα και πέτρες.

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Οίτη, στη Φωκίδα

Έντονη και απότομη ήταν η αλλαγή του καιρού και στην Οίτη και πιο συγκεκριμένα λίγο πριν το χωριό Μαυρολιθάρι Φωκίδας.

Τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης (18/5) η αλλαγή του καιρού έφερε έντονη χαλαζόπτωση που άσπρισε τον δρόμο λίγο πριν την είσοδο του χωριού, όπως φαίνεται και στις εικόνες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα lamianow.gr.

Χαλάζι και στην Ξάνθη

Απότομη και έντονη ήταν η μεταστροφή του καιρού το μεσημέρι της Τετάρτης (18/5) και στην Ξάνθη.

Στην ακριτική περιοχή σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ενώ σε περιοχές όπως οι Τοξότες σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση, που ουσιαστικά κάλυψε τα πάντα.

Οι διερχόμενοι οδηγοί αναγκάστηκαν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους, αναμένοντας να κοπάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ ο δρόμος «ντύθηκε» στα λευκά. Οι δρόμοι μέσα στην πόλη μετατράπηκαν σε ποτάμια μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε διάφορες περιοχές της Ξάνθης τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά τμήματα.