Κ. Ζέρβας: «Θέλω έτοιμο το Μετρό Θεσσαλονίκης ως το 2023»

Κ. Ζέρβας: «Θέλω έτοιμο το Μετρό Θεσσαλονίκης ως το 2023»

 

Την ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης το 2023 έθεσε ως σκοπό και προτεραιότητά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας ότι «θα είναι πάνω από το έργο» για να ελέγχεται κατά πόσο προχωράνε τα έργα υποδομής.

Κατά τη μαραθώνια ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης την Τρίτη, με θέμα την πορεία του Μετρό και τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε ένα βίντεο του 2015, που αποτυπώνει ρεαλιστικά τον σταθμό Βενιζέλου, όπως θα ήταν εάν κατασκευαζόταν με απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, άποψη στην οποία ο ίδιος τάσσεται υπέρ, ενώ απευθυνόμενος σε όσους έχουν αντίθετη γνώμη είπε: «Σας αρέσει, δεν σας αρέσει, έτσι θα ήταν ο σταθμός Βενιζέλου, ο οποίος ίσως και να λειτουργούσε σήμερα».

Σε παρέμβασή της για την τοποθέτηση του κ. Ζέρβα, η «Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», μέσω του εκπροσώπου της, Νίκου Παπαμίχου, υπογράμμισε πως στην περίπτωση που αποφασιστεί η απόσπαση των αρχαίων «θα μας βρουν στον σταθμό Βενιζέλου για να την αποτρέψουμε».

Αντιδράσεις υπήρξαν επίσης από βουλευτές και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η διαδικασία στην ειδική συνεδρίαση, κυρίως ως προς τη σειρά των ομιλητών.

Ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, έκανε λόγο για «ατόπημα», καθώς δεν προσκλήθηκαν στη συζήτηση ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM υποστήριξε ότι «καλά θα κάνουμε όλοι μας να μην είμαστε τόσο απόλυτοι στην ημερομηνία λήξης του έργου. Το Μετρό δεν θα μπορεί να τελειώσει το 2023, θα συνεχιστεί [...] γιατί κατ' ουσίαν είναι κολοβό. Είναι μικρό και πρέπει να επεκταθεί προς περιοχές που το έχουν ανάγκη».