K. Τασούλας: Η Βουλή δίνει προς την κοινωνία το σωστό μήνυμα στην εποχή του κορονοϊού

K. Τασούλας: Η Βουλή δίνει προς την κοινωνία το σωστό μήνυμα στην εποχή του κορονοϊού

Απάντηση στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι η Βουλή λειτουργεί κάτω από «ειδικές» συνθήκες έδωσε ο Κ. Τασούλας, με αφορμή τη σημερινή μομφή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διατυπώθηκε από τους Δ. Τζανακακόπουλο και Σ. Φάμελλο.

«Η Βουλή έμεινε ανοιχτή καθ’ όλη τη μέχρι τώρα  διάρκεια της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, τήρησε με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας για τα μέλη της και το προσωπικό της, νομοθέτησε και άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο με βάση προβλεπόμενες διαδικασίες οργανωμένης συζήτησης.  Ταυτόχρονα με την εικόνα που εκπέμπει, λειτουργούσα αλλά και προσεκτική, δίνει προς την κοινωνία το σωστό μήνυμα», τονίζει αρχικά ο Πρόεδρος της Βουλής, υπενθυμίζοντας ότι στις 12.3.2020 κατά τη διάρκεια Διάσκεψης των Προέδρων είχαν ακουστεί πρότασης για κλείσιμο της βουλής και μάλιστα 

«Κρατήσαμε την Βουλή ανοιχτή και δεν ακούσαμε προτάσεις για κλείσιμό της και μάλιστα κατόπιν επίκλησης του άρθρου 40 παρ. 2 του Συντάγματος βάσει του οποίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διακόψει την λειτουργία της Βουλής για τριάντα ημέρες. Όλα αυτά συζητήθηκαν τότε, καλόπιστα πιστεύω, και συμφωνήθηκε ομόφωνα ο σημερινός τρόπος λειτουργίας της. Η Βουλή λοιπόν στάθηκε όρθια και δημοκρατική και προφυλαγμένη όλο αυτό το διάστημα», υπογραμμίζει ο κ. Τασούλας.

Παράλληλα, ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες  με πλήρη διεξαγωγή του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από τις 4/5 και σταδιακή αύξηση της συμμετοχής των βουλευτών στο Νομοθετικό έργο.  «Γνώμονας της λειτουργίας της θα είναι το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της, η προστασία της υγείας των μελών της αλλά και των υπαλλήλων της, αλλά και η ύψιστη δημοκρατική ανάγκη για μια Βουλή που, ενώ λαμβάνει όλα τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης που ζητούνται από τους πολίτες, εξακολουθεί να λειτουργεί σεβόμενη τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», καταλήγει χαρακτηριστικά.