Κ. Κιλιτσντάρογλου: Είχε δίκιο ο Έλληνας διοικητής για την έρευνα στο τουρκικό πλοίο

Κ. Κιλιτσντάρογλου: Είχε δίκιο ο Έλληνας διοικητής για την έρευνα στο τουρκικό πλοίο
APimages

Επίθεση στον Ερντογάν εξαπέλυσε ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για τον έλεγχο που διεξήχθη σε τουρκικό πλοίο ανοιχτά της Λιβύης στο πλαίσιο της επιχείρησης Irini, δικαιώνοντας τον Έλληνα διοικητή και τη Γερμανία. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το skai.gr, ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε: «στη Μεσόγειο έκαναν έλεγχο σε ένα πλοίο μας. Ο Έλληνας διοικητής, η Ιταλία και η Γερμανία ενημερώνουν την Τουρκία πως θα κάνουν έρευνα. Πέρασαν τέσσερις ώρες και δε δόθηκε απάντηση από την Τουρκία. Τέσσερις ώρες.

Διότι κανένας δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ερντογάν. Τότε κάλεσαν την πρεσβεία μας στη Ρώμη. Πέρασε άλλη μια ώρα. Τότε λοιπόν ισχύει ο κανόνας της σιωπής του ΝΑΤΟ. Όταν δεν απαντάει κάποιος, τότε σημαίνει ότι συναινεί, αποδέχεται. Τότε έγινε η έρευνα στο πλοίο». 

Η φιλοκυβερνητική Yeni Safak εξαπέλυσε με τη σειρά της επίθεση εναντίον του Κιλιτσντάρογλου στο πρωτοσέλιδό της σήμερα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο πειρατής ζει ανάμεσά μας» και κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μίλησε σαν πράκτορας της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας.