Κ. Φραγκογιάννης: Τα Cinespace Studios ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα

Κ. Φραγκογιάννης: Τα Cinespace Studios ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα

Την πρόθεση των Cinespace Studios να διευρύνουν την επιχειρηματική τους παρουσία στην Ελλάδα με κινηματογραφικά στούντιο συζήτησαν την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης με τον πρόεδρο της εταιρείας, 'Αλεξ Πίσιος στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στο Σικάγο. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο υφυπουργός επισκέφτηκε το στρατηγείο των Cinespace Studios, στο πλαίσιο των επαφών που έχει για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στην χώρα μας και παρουσίασε στους επιτελείς της επιχείρησης το φιλο-επενδυτικό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης και την στροφή της Ελληνικής οικονομίας στην εξωστρέφεια.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σήμερα η Ελλάδα αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για την οπτικοακουστική βιομηχανία, μέσα από μια σειρά αναπτυξιακών κινήτρων που προσφέρει, ενώ διαθέτει και φυσική ποικιλομορφία με ηλιοφάνεια, εναλλαγή τοπίου, μνημεία και τουριστικές υποδομές που την καθιστούν ιδανική για την πραγματοποίηση τέτοιων επενδύσεων.

Στην συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της επιχείρησης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε ακόμα στην δυνατότητα σύνδεσης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με την βιομηχανία του κινηματογράφου, ξεκινώντας από την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με προγράμματα που θα συνδέονται με τις ανάγκες προσωπικού της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

«Η κυβέρνηση μας εγγυάται την εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας, οικονομικής ανάπτυξης, και κοινωνικής συνοχής που απαιτούν οι μεγάλες επενδύσεις», τόνισε ο κ. Φραγκογιάννης.

Ο κ. 'Αλεξ Πίσιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αλλαγή που σηματοδοτεί η νέα κυβέρνηση για προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων. «Στο πλαίσιο ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχεδίων των Cinespace Studios, η Ελλάδα αποτελεί έναν προορισμό με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που άλλωστε έχουν αξιολογήσει τα στελέχη της επιχείρησης στο παρελθόν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Cinespace και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της Ελλάδας εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβάλει στην ανάπτυξη μια πλήρους κινηματογραφικής βιομηχανίας στην χώρα.

«Είμαστε έτοιμοι να επισκεφτούμε πάλι την χώρα για να διερευνήσουμε περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες», συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί ότι τα κινηματογραφικά στούντιο «Cinespace» είναι τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ μετά από εκείνα που εδρεύουν στο Λος ‘Αντζελες. Διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους 30 «stages» (το καθένα από τα οποία μπορεί να περιλαμβάνει και πέραν του ενός «set»), και 20 επιπλέον «stages» στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τορόντο του Καναδά. Το παράρτημα του Τορόντο είναι το μοναδικό στούντιο στον κόσμο που φιλοξενεί τις 5 κύριες ψηφιακές πλατφόρμες, όλες κάτω από την ίδια στέγη: NETFLIX, AMAZON, HULU, DISNEY / FOX και APPLE TV.