8ος χρόνος, ημέρα 2480η
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Κ. Αχ. Καραμανλής για απεργία ΟΣΥ: Είναι ντροπή αυτό που ζητούν κάποιοι συνδικαλιστές, προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη

Κ. Αχ. Καραμανλής για απεργία ΟΣΥ: Είναι ντροπή αυτό που ζητούν κάποιοι συνδικαλιστές, προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη

Την απογοήτευσή του ότι η χώρα μας ακόμα παλεύει με νοοτροπίες του χτες εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής με αφορμή την απεργία στην Ο.ΣΥ. κάνοντας λόγο για ντροπή καθώς κάποιοι συνδικαλιστές ζητούν λιγότερα λεωφορεία στο δρόμο ενώ ενημέρωσε ότι το υπουργείο προσέφυγε στα Δικαστήρια.

Όπως σημείωσε ο κ. Καραμανλής, «όλοι θυμούνται ότι παραλάβαμε τις αστικές συγκοινωνίες υπό διάλυση. Τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια και καταφέραμε να αυξήσουμε τα λεωφορεία στο δρόμο, από 850 σε πάνω από 1300. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Σε αυτή την προσπάθεια καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και παίζουν οι εργαζόμενοι, τους οποίους έχω ευχαριστήσει επανειλημμένως».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών πρόσθεσε ότι «είναι προφανές όμως ότι δεν θα καταφέρναμε αυτή τη θεαματική αύξηση αν δεν είχαμε ενώσει δυνάμεις και με τον ιδιωτικό τομέα, μέσω της σύμπραξης με τα ΚΤΕΛ και του leasing. Και αυτό, χωρίς φυσικά να χάσει τη δουλειά του κανείς εργαζόμενος -αντιθέτως, για πρώτη φορά μετά από χρόνια έγιναν επιτέλους και προσλήψεις»

«Οι μόνοι που φαίνεται πως ένιωσαν πως χάνουν μέρος από την εξουσία και την ισχύ τους, ήταν κάποιοι συνδικαλιστές.

Σήμερα, λοιπόν, γίνεται απεργία για ποιο λόγο; Γιατί διαμαρτύρονται για την ανανέωση της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ. Ζητάνε δηλαδή, να έχουμε λιγότερα λεωφορεία στο δρόμο.

Κι επιπλέον, ενώ προφανώς γνωρίζουν πως αυτή η απεργία είναι παράνομη και καταχρηστική, την προκήρυξαν χτες σε ώρα που η Πολιτεία δεν είχε τρόπο να αντιδράσει. Ήδη, σήμερα προσφύγαμε στα Δικαστήρια και εντός της ημέρας θα εκδικαστεί η υπόθεση» είπε.

«Με τέτοιες απεργίες, στο κάτω-κάτω, αδικείται και η ίδια η προσπάθεια των εργαζόμενων. Τους καλώ να λογικευτούν. Οι πολίτες είναι εξοργισμένοι και με το δίκιο τους» κατέληξε.