ΙΣΘ: Πάνω από το 4% των γιατρών είναι θετικοί στον κορονοϊό

ΙΣΘ: Πάνω από το 4% των γιατρών είναι θετικοί στον κορονοϊό

 «Ανάμεσα σε 200 συναδέλφους, που προσήλθαν να εξεταστούν από τον ΕΟΔΥ είχαμε ένα 4%-4,5% θετικά αποτελέσματα», ανέφερε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Τσάμης, ασκώντας σκληρή κρητική στο κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης για συμμετοχή σε πορεία την 17η Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξή του στο Radio North 98 ο κ. Τσάμης τόνισε πως «αν έχεις προτεραιότητα να κάνεις μια επίδειξη ανόητης ιδεολογικής προσήλωσης, τότε απέχεις από την πλειονότητα των γιατρών. Και πρέπει να ξέρετε ότι -παρά τους βαρύγδουπους τίτλους- εδώ πρόκειται καθαρά για σωματείο – σφραγίδα, που είναι λάθος να δίνεται μεγαλύτερη έκταση σ΄ αυτά που λέει» και σχολίασε καυστικά πως «εδώ γίνεται μια προσπάθεια κάποιες ασημαντότητες να φανούν σημαντικές».

Στο επιχείρημα ότι ως γιατροί μπορούν να εφαρμόσουν σωστά μέτρα προστασίας στη διάρκεια της πορείας σημείωσε πως «το πρόβλημα δεν είναι τι θα κάνω ατομικά εγώ ή κάποιος άλλος. Το πρόβλημα είναι ποιο είναι το μήνυμα, που φτάνει σε κάθε συμπολίτη μας. Και το μήνυμα που φτάνει σε κάθε συμπολίτη είναι ότι εκδηλώσεις – συναθροίσεις μπορεί να γίνονται χωρίς κίνδυνο. Αυτό λοιπόν δεν ισχύει!»

Και συνέχισε: «Κάθε είδους συνάθροιση, από τις μικρές οικογενειακές συναντήσεις μέχρις τις μεγάλες, που γίνονται για λόγους πολιτικούς, θρησκευτικούς, αθλητικούς, κοινωνικούς, μουσικούς και δεν ξέρω τι άλλο, σήμερα στη Θεσσαλονίκη, είναι επικίνδυνη».