ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1953η
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

Ηρ. Τσαγκάρης: Μετά από εβδομάδες η αποσυμπίεση του ΕΣΥ

Ηρ. Τσαγκάρης: Μετά από εβδομάδες η αποσυμπίεση του ΕΣΥ

Υπάρχει μία επιπέδωση του κύματος, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ακόμα για μείωση, σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Ηρακλής Τσαγκάρης, εκτιμώντας ότι «η πίεση στο ΕΣΥ θα αμβλυνθεί σε λίγες εβδομάδες», ενώ για τις εισαγωγές στις ΜΕΘ τόνισε ότι σε αντίθεση με το προηγούμενο κύμα αφορούν περισσότερο ηλικίες 40 έως 65 ετών.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής ανέφερε ότι «ο απόλυτος αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ο υψηλότερος που έχουμε δει από την αρχή της πανδημίας. Σχεδόν 12 μήνες τώρα, ποτέ δεν είχαμε περισσότερους».

Κατά τον καθηγητή το σύστημα έχει επιδείξει αντανακλαστικά πρωτόγνωρα για δημόσιο τομέα, ενώ για τη συνέχεια έχουν αναπτυχθεί διάφορα σενάρια για την ενίσχυση των υποδομών και την κάλυψη των περιστατικών.

Αναφερόμενος στο λιανεμπόριο είπε ότι είναι εύκολο να κινείται κανείς στα άκρα, ανάμεσα στην απόλυτη απελευθέρωση και την απόλυτη αυστηρότητα, αλλά το ζήτημα είναι να βρεθούν πόσο πλήττεται και να βρεθεί αξιόπιστος τρόπος με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η επιτροπής.