ΗΠΑ: Η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει πακέτο οικονομικής ενίσχυσης 500 δισ.

ΗΠΑ: Η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει πακέτο οικονομικής ενίσχυσης 500 δισ.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ δήλωσε χθες, Τρίτη, πως το νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για ένα στοχευμένο πακέτο οικονομικής βοήθειας, ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι παρόμοιο με προηγούμενα που έχουν ήδη απορρίψει οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι επιθυμούν την έγκριση οικονομικής βοήθειας κατά των επιπτώσεων του COVID-19 στο επίπεδο των τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με τις διαπραγματεύσεις για ένα πιο ευρύ πακέτο οικονομικής βοήθειας να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και την ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών (3η Νοεμβρίου) να πλησιάζει, τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι Δημοκρατικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με πιέσεις για την ανάληψη δράσης, ώστε να βοηθήσουν τους Αμερικανούς για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή περισσότερων από 214.000 ανθρώπων στις ΗΠΑ, με καταστροφικές συνέπειες για την αμερικανική οικονομία.

Το Κογκρέσο ενέκρινε οικονομική βοήθεια 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων συμπεριλαμβανομένης και της βοήθειας για τους ανέργους, την άνοιξη.

Οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι ένα νέο πακέτο στήριξης είναι απαραίτητο αμέσως, αλλά μοιάζουν να απέχουν ακόμη πολύ μεταξύ τους. Με τους ηγέτες των Δημοκρατικών που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων και των Ρεπουμπλικάνων που ελέγχουν τη Γερουσία να ανταλλάσσουν φραστικά πυρά, μία δικομματική συμφωνία κατά των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού δε φαίνεται πιθανή μέχρι τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.