ΗΠΑ: Ενθαρρύνουμε την Τουρκία να λάβει μέτρα για να ενισχύσει τη δημοκρατία

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, 08:21
-A +A
ΗΠΑ: Ενθαρρύνουμε την Τουρκία να λάβει μέτρα για να ενισχύσει τη δημοκρατία

 «Ενθαρρύνουμε την Τουρκία να λάβει μέτρα για να ενισχύσει τη δημοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς., μία ημέρα μετά την επανεκλογή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία και την επικράτηση του κόμματός του στις πρόωρες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

Η αμερικανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε παράλληλα ότι σέβεται την απόφαση των ψηφοφόρων στην Τουρκία και προσβλέπει σε εποικοδομητικές σχέσεις με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, ωστόσο προέτρεψε τον τούρκο ηγέτη να ενισχύσει τη δημοκρατία στη χώρα του.

«Σεβόμαστε την απόφαση των τούρκων ψηφοφόρων και θα επιδιώξουμε μια εποικοδομητική σχέση με τον πρόεδρο Ερντογάν καθώς αντιμετωπίζουμε μαζί κοινές προκλήσεις», ανέφερε μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Ενθαρρύνουμε όλους τους αιρετούς αξιωματούχους στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ερντογάν, να αντιπροσωπεύσουν τις διαφορετικές απόψεις των τούρκων πολιτών και να ενισχύσουν τη δημοκρατία στην Τουρκία», πρόσθεσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα