ΗΠΑ: Ελαφρώς αυξημένα τα επιδόματα ανεργίας

ΗΠΑ: Ελαφρώς αυξημένα τα επιδόματα ανεργίας

Ελαφρώς αυξημένος ήταν ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν επίδομα ανεργίας την τελευταία εβδομάδα, αντίθετα από τις εκτιμήσεις που ανέμεναν να μειωθεί και να υποχωρήσει σε νέο χαμηλό πανδημίας, σε μία ένδειξη ότι η αγορά εργασίας της χώρας δυσκολεύεται ακόμα να βρει τον βηματισμό της.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ο αριθμός των νέων αιτήσεων που υποβλήθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουλίου ανήλθε στις 373.000, οριακά αυξημένος από τις 371.000 της εβδομάδας που είχε προηγηθεί.

Οι αναλυτές ανέμεναν ο αριθμός να διαμορφωθεί στις 350.000 υποχωρώντας έτσι στο χαμηλότερο επίπεδό του από όταν εξαπλώθηκε η πανδημία στη χώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019 πριν την εμφάνισή της ο αριθμός ήταν περίπου στις 200.000 νέες αιτήσεις την εβδομάδα, ένας ρυθμός που θεωρείται φυσιολογικός.

Καλύτερη ήταν εικόνα ωστόσο στον αριθμό των πολιτών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, καθώς την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουνίου είχε μειωθεί στα 3,339 εκατομμύρια, ενώ οι εκτιμήσεις της αγοράς τον τοποθετούσαν στα 3,350 εκατ.