Ικανοποίηση ΥΦΥΠΕΞ Γ. Αμανατίδη για την αποδοχή της Συνθήκης Εμπορίας Όπλων

Ικανοποίηση ΥΦΥΠΕΞ Γ. Αμανατίδη για την αποδοχή της Συνθήκης Εμπορίας Όπλων

Tην ικανοποίησή του για τη θετική αποδοχή της Συνθήκης Εμπορίας Όπλων από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων, στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ''Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης

Κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών, «Κύρωση της Συνθήκης Εμπορίας Όπλων», ο κ. Αμανατίδης επισήμανε πως «στόχος είναι ο περιορισμός της παράνομης αγοράς όπλων, δηλαδή λιγότερα όπλα σε λάθος χέρια».

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα τηρεί και θα τηρήσει τις συμφωνίες, τις οποίες έχει υπογράψει» και επισήμανε ότι στο Κολέγιο των Επιτρόπων χρησιμοποιήθηκε μια Έκθεση, η οποία έχει αναφορά στην κατάσταση η οποία υπήρχε το Νοέμβριο, ενώ σήμερα η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.

Όπως εξήγησε ο κ. Αμανατίδης «η λύση όλων αυτών των προβλημάτων γίνεται με μια σοβαρή πολυδιάστατη ενεργητική εξωτερική πολιτική, η οποία αναδεικνύει τη χώρα μας σε καταλύτη και σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή» σημειώνοντας ότι «το ταξίδι του πρωθυπουργού με το κυβερνητικό κλιμάκιο και του κ. Κοτζιά και των άλλων υπουργών, τόσο στο Ισραήλ, όσο και στην Κύπρο ενισχύει την συνεργασία μας με τις σημαντικές αυτές περιφερειακές δυνάμεις». «Είναι μια πολιτική» κατέληξε «την οποία αναπτύσσουμε όχι μόνο προς την Μέση Ανατολή. Είναι αυτή, τελικά, που θα φέρει τη σταθερότητα, την ειρήνη, τη συνεργασία αλλά και την οικονομική πρόοδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ