ΙΕΠ: Αποσύρονται τα βίντεο της Προγεννητικής Αγωγής που εστάλησαν στα σχολεία

ΙΕΠ: Αποσύρονται τα βίντεο της Προγεννητικής Αγωγής που εστάλησαν στα σχολεία

Την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν βίντεο που αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», ότι η ζωή του βρέφους δηλαδή αρχίζει με τη σύλληψη.

Τα βίντεο, όπου αναγράφεται «Εκπαιδευτικό video για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή», είχαν πάρει έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας.

Σε «άρον άρον απόσυρση των βίντεο χάρη στην αντίδραση κοινωνίας των πολιτών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης» αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε tweet που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό.

«Άλλο ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση κοινωνίας των πολιτών & μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι», αναφέρει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.