Ιατροδικαστής Μπογιόκας: Η θερμοκρασία στην πυρκαγιά στο Μάτι ξεπέρασε τους 200 βαθμούς

Παρασκευή 03 Αυγούστου 2018, 10:05
-A +A
Ιατροδικαστής Μπογιόκας: Η θερμοκρασία στην πυρκαγιά στο Μάτι ξεπέρασε τους 200 βαθμούς

Στις συγκλονιστικές εικόνες που αντίκρισε λόγω του επαγγέλματός του αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιώκας, περιγράφοντας τα όσα κλήθηκε να διαχειριστεί κατά τη φονική πυρκαγιά που άφησε πίσω της τουλάχιστον 87 νεκρούς.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Μπογιώκας επισήμανε ότι κατά τη δική του εκτίμηση και με βάση όσα άκουσε από τους πυροσβέστες η κατάσταση των σορών ήταν τέτοια που σημαίνει ότι «μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και κατά τόπους πρέπει να αυξήθηκε φοβερά η θερμοκρασία».

«Το 90%-95% των θυμάτων που έφτασαν σε εμάς ήταν καμμένοι και αποτεφρωμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο οικόπεδο όπου έχασαν τη ζωή τους τα 26 άτομα που βρέθηκαν αγκαλιασμένα, ο κ. Μπογιόκας είπε ότι «εκεί που ήταν μαζεμένα τα 26 άτομα πρέπει να αναπτύχθηκαν φοβερές θερμοκρασίες γιατί βρήκαμε οστά μέχρι αποτεφρωμένα. Για να γίνει αυτό με τους στροβιλισμούς που εγκλωβίζει την καύση πιθανότατα αύξησε τη θερμοκρασία πάνω από τους 200 βαθμούς. Η εικόνα που είδαμε είναι αναμενόμενη για έναν άνθρωπο που καίγεται για δύο ώρες π.χ. σε μια αποθήκη μέχρι να σβήσει η πυροσβεστική, εκεί ήταν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Τους εξαΰλωσαν. Έχασαν αμέσα τις αισθήσεις τους και τη ζωή τους» κατέληξε για το θέμα ο κ. Μπογιόκας

Αναφερόμενος, τέλος, στη διαδικασία ταυτοποίησης παρατήρησε ότι σε μια φωτιά όπως αυτή στο Μάτι «δεν είναι εύκολο να ταυτοποιήσεις τόσα πτώματα. Στο (σ.σ. αεροπορικό δυστύχημα του) "Ήλιος" είχαμε κατάλογο επιβατών».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 23/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα