Ιαπωνία: Αναμένεται επίσημη έγκριση του Remdesivir για χρήση κατά του κορονοϊού

Ιαπωνία: Αναμένεται επίσημη έγκριση του Remdesivir για χρήση κατά του κορονοϊού

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε σήμερα ότι σύντομα το φάρμακο Remdesivir θα χρησιμοποιηθεί στους ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό. 

"Αναμένουμε την επίσημη έγκριση του οργανισμού φαρμάκων" είπε ο Άμπε κατά στο κοινοβούλιο της Ιαπωνίας, την ώρα που ο στέλεχος της Gilead, εταιρείας που παρασκευάζει το Remdesivir δήλωσε ότι "Σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα από μεγάλες κλινικές μελέτες."

Το φάρμακο προέκυψε από τη συνεργασία για την εύρεση αντιϊκού φαρμάκου κατά την διάρκεια της επιδημίας του Εμπολα Δυτικής Αφρικής το 2013-2016 μεταξύ της Gilead, του ερευνητικού ινστιτούτου του αμερικανικού στρατού για μεταδοτικές ασθένειες και αμερικανικών κέντρων.

To Πανεπιστήμιο του Σικάγο έκανε δύο κλινικές δοκιμές τελευταίου σταδίου σε 125 ασθενείς, 113 εκ των οποίων ήταν σοβαρά άρρωστοι. Σύμφωνα με το statnews, στην κλινική δοκιμή του παρατηρείται ταχεία ανάρρωση από τον πυρετό και τα αναπνευστικά συμπτώματα, με σχεδόν όλους τους ασθενείς να παίρνουν εξιτήριο σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Εάν οι κλινικές μελέτες αποδειχθούν επιτυχείς και δοθεί η έγκριση κυκλοφορίας από τις αρμόδιες Αρχές, θα απαιτηθούν μεγάλες ποσότητες του νέου φαρμάκου, και αυτές οι ποσότητες θα χρειαστεί να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα διαθέσιμες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Chemical & Engineering News, η εταιρεία ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου ότι διαθέτει το δραστικό συστατικό για την αντιμετώπιση 140.000 περιπτώσεων για δεκαήμερη θεραπεία.