Η συμφωνία μπορεί να προχωρήσει εάν δοθούν αποδείξεις πραγματικών λογαριασμών
Μασκ για Twitter

Η συμφωνία μπορεί να προχωρήσει εάν δοθούν αποδείξεις πραγματικών λογαριασμών

Ο Έλον Μασκ ισχυρίστηκε ότι εάν το Twitter μπορούσε να παράσχει τη μέθοδο δειγματοληψίας 100 λογαριασμών και το πώς επιβεβαιώνει ότι αυτοί οι λογαριασμοί είναι πραγματικοί, τότε η συμφωνία του 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της εταιρείας θα προχωρήσει με τους αρχικούς της όρους.

«Ωστόσο, εάν αποδειχθεί ότι τα αρχεία τους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ είναι ουσιαστικά ψευδή, τότε δεν πρέπει (να προχωρήσει)», έγραψε ο Μασκ στο Twitter νωρίς το Σάββατο.

Απαντώντας σε έναν χρήστη του Twitter που ρώτησε αν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ διερευνά «αμφίβολους ισχυρισμούς» της εταιρείας, ο Μασκ έγραψε στο Twitter «Καλή ερώτηση, γιατί δεν είναι;».

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters το tweet του Μασκ.

Το Twitter απέρριψε την Πέμπτη τον ισχυρισμό του Μασκ ότι τον είχε παρασύρει να υπογράψει τη συμφωνία για την αγορά της εταιρείας κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, λέγοντα ότι αυτός ο ισχυρισμός ήταν «αβάσιμος και αντίθετος με την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής πολλών εταιρειών, εξαπατήθηκε από το Twitter για να υπογράψει την συμφωνία συγχώνευσης 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Αυτή η ιστορία είναι τόσο απίθανη και αντίθετη με την πραγματικότητα όσο ακούγεται», ανέφερε χαρακτηριστικά η κατάθεση που δημοσίευσε το Twitter την Πέμπτη.

Ο Μασκ κατέθεσε αγωγή στο Twitter στις 29 Ιουλίου, κλιμακώνοντας τη νομική του μάχη κατά της εταιρείας κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για την προσπάθειά του να αποχωρήσει από τη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.