Η Ρωσία σημειώνει πρόοδο στο Ντονμπάς - «Όχι» σε διαπραγμάτευση με τον Πούτιν
Τζόνσον

Η Ρωσία σημειώνει πρόοδο στο Ντονμπάς - «Όχι» σε διαπραγμάτευση με τον Πούτιν

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι η Ρωσία σημειώνει «αργή αλλά αισθητή» πρόοδο στο Ντονμπάς της Ουκρανίας. Σε συνέντευξη στο Bloomberg, ο Τζόνσον αναφέρθηκε στον «απίστευτο ηρωισμό των Ουκρανών που απώθησαν τους Ρώσους από το Κίεβο».

«Φοβάμαι ότι ο Πούτιν –με μεγάλο κόστος για τον ίδιο και τον ρώσικο στρατό– συνεχίζει να ροκανίζει έδαφος στο Ντονμπάς, συνεχίζει να σημειώνει σταδιακή, αργή, αλλά, φοβάμαι, αισθητή πρόοδο. Ως εκ τούτου, είναι απολύτως ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς στρατιωτικά», είπε ο Τζόνσον.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι «θα ήθελε να δει περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων συστημάτων πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης που θα επέτρεπαν στους Ουκρανούς να χτυπήσουν ρωσικούς στόχους από μεγαλύτερη απόσταση».

«Αναξιόπιστος» ο Πούτιν

Φάνηκε επίσης να απορρίπτει την προοπτική διαπραγμάτευσης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να εμπιστεύεται κάποιος τον Ρώσο πρόεδρος. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε έναν κροκόδειλο όταν τρώει το αριστερό σας πόδι; Ο τύπος δεν είναι αξιόπιστος».