Μανώλης Δερμιτζάκης : Η μάσκα να γίνει υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στην Αθήνα

Η μάσκα να γίνει υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στην Αθήνα

Την γενικευμένη χρήση μάσκας σε ολόκληρη την Αθήνα εντός και εκτός κλειστών χώρων προκρίνει ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης, με στόχο την σταθεροποίηση και την μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ανακυτικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης τόνισε πως «καλό είναι τα κρούσματα να σταθεροποιηθούν ή να κατέβουν λιγάκι, αρκετό δεν είναι. Χρειάζονται πολλά μέτρα, και κατανοητά, τώρα… Ένα μέτρο που θα μπορούσε να μπει, είναι η χρήση μάσκας παντού μέσα και έξω στο κέντρο της Αθήνας.

Εν συνεχεία, ο κ. Δερμιτζάκης έθεσε ως στόχο την μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων στα 50, στον απόηχο της νέας αύξησης των διασωληνωμένων ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown, σημειώνοντας πως τα τοπικά lockdown αποτελούν την έσχατη λύση των αρχών.

Κάτω Πατησιά, Κυψέλη, Σεπόλια, Κάτω Κυψέλη, είναι μεταξύ των περιοχών με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Οι επιδημιολόγοι παρατηρούν αυξημένο ποσοστό κρουσμάτων ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών, λόγω των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουν και τις δυσκολίες πρόσβασης σε υποδομές υγείας, τόνισε παράλληλα ο κ. Παπαθανάσης.