Η Lufthansa παρέχει εγγύηση επιστροφής για τους τουρίστες σε περίπτωση νοσηλείας - Τι απαντά ο Μάας

Η Lufthansa παρέχει εγγύηση επιστροφής για τους τουρίστες σε περίπτωση νοσηλείας - Τι απαντά ο Μάας

Ενώ η αεροπορική εταιρεία Lufthansa θέλει να καθιερώσει εγγύηση επιστροφής για τους τουρίστες που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό, ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Χείκο Μάας ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν θα ξεκινήσει εκστρατεία επιστροφής για τους τουρίστες. «Όποιος μολυνθεί ενώ βρίσκεται σε διακοπές δεν πρέπει να υποθέσει ότι θα τον φέρουμε πίσω στη Γερμανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάας, μιλώντας στην «Bild am Sonntag». Και προσέθεσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση "δεν θα είναι σε θέση να στείλει αεροπλάνα ξανά το καλοκαίρι για να φέρει Γερμανούς παραθεριστές στο σπίτι".

Ο Γερμανός Υπουργός ουσιαστικά επανέλαβε αυτό που είχε τονίσει και προ ημερών μέσω Twitter, όταν και είχε ανακοινωθεί η άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, με τους αναλυτές να αποδίδουν δηλώσεις σαν κι αυτές σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να καταργήσει την ταξιδιωτική προειδοποίηση για τα υπόλοιπα 26 κράτη μέλη της ΕΕ, τη Μεγάλη Βρετανία και τα κράτη της ζώνης του Schengen Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία. Εφόσον το επιτρέψει η περαιτέρω πορεία της διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού, τότε η ταξιδιωτική προειδοποίηση θα μετατραπεί από τις 15 Ιουνίου σε ταξιδιωτική οδηγία για κάθε μια από αυτές τις χώρες ξεχωριστά.

Με άλλα λόγια, η Γερμανία δεν θα συνιστά πλέον στους πολίτες της να μην παραθερίσουν σε αυτές τις 31 χώρες, με προσωρινές εξαιρέσεις να αποτελούν η Ισπανία και η Νορβηγία, καθώς οι δύο χώρες έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε αλλοδαπούς και πέραν τις 15 Ιουνίου.