ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1995η
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Ι. Κούρτοβικ: Υβρίζουν τον Κουφοντίνα οι συγγενείς θυμάτων που τον αποκαλούν δολοφόνο

Ι. Κούρτοβικ: Υβρίζουν τον Κουφοντίνα οι συγγενείς θυμάτων που τον αποκαλούν δολοφόνο

«Οι συγγενείς των θυμάτων εξυβρίζουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα αποκαλώντας τον δολοφόνο», δήλωσε η συνήγορος του αρχιεκτελεστή εκτελεστή της «17 Νοέμβρη», Ιωάννα Κούρτοβικ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του συλλόγου συγγενών θυμάτων τρομοκρατίας να διακόψει την απεργία πείνας που πραγματοποιεί ο καταδικασμένος για τρομοκρατία.

Μιλώντας στο kontra η κυρία Κούρτοβικ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η ανακοίνωση αυτή έχω την εντύπωση ότι συντάχθηκε μάλλον για να εξυβρίσει τον απεργό, “δολοφόνο’ τον αποκαλεί, παρά για να στηρίξει το δικαίωμα του στη ζωή. Ήταν υβριστική, ήταν προσβλητική» και επέμεινε ότι, από τη στιγμή που υπήρξε οριστική δικαστική κρίση και ο Δημήτρης Κουφοντίνας οδηγήθηκε στη φυλακή, θα πρέπει να αποκαλείται «κρατούμενος» και όχι «δολοφόνος».

Η κυρία Κούρτοβικ, μάλιστα, επέμεινε ότι «τα θύματα και η Πολιτική Αγωγή έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία ως το σημείο που το δικαστήριο αποφασίζει την ενοχή, από κει και πέρα τελειώνει ο ρόλος τους, δεν έχουν λόγο στον τρόπο έκτισης της ποινής».

«Οι φυλακές είναι ένας χώρος στον οποίο υπάρχουν ένοχοι. Καταρχήν στη φυλακή δεν πάνε αθώοι, αλλά ένοχοι. Με αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε να υπάρχει σωφρονιστικό σύστημα. Η λογική που στιγματίζει τον παραβάτη και τον θέλει εφ’ όρου ζωής εκτός της κοινωνίας, είναι μεσαιωνική. Είναι μία λογική που δεν ταιριάζει στο σωφρονιστικό σύστημα για το οποίο παλέψαμε τόσα χρόνια», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Κούρτοβικ.