Η Γερμανία αγοράζει την θεραπεία που έκανε ο Τραμπ κατά του κορονοϊου

Η Γερμανία αγοράζει την θεραπεία που έκανε ο Τραμπ κατά του κορονοϊου

Η Γερμανία θα γίνει η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που θα χρησιμοποιήσει την θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Η κυβέρνηση έχει αγοράσει 200.000 δόσεις για 487 εκατ. ευρώ» δήλωσε στη Bild ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γιενς Σπαν κάτι που σημαίνει ότι η κάθε δόση κοστολογείται στα 2.000 ευρώ. Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα μεταφερθούν σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία την επόμενη εβδομάδα.

Ο Γενς Σπαν δεν κατονόμασε τον παρασκευαστή που θα προμηθεύσει το φάρμακο, όμως επιβεβαίωσε ότι είναι το ίδιο που έλαβε ο Ντόναλτν Τραμπ τον περασμένο Οκτώβρη. «Λειτουργούν σαν ένα παθητικό εμβόλιο. Η χορήγηση αυτών των αντισωμάτων στα πρώτα στάδια της ασθένειας μπορεί να βοηθήσει ασθενείς που είναι σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μην παρουσιάσουν σημαντική επιδείνωση» σημείωσε. 

Πριν από μερικούς μήνες το φάρμακο της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας εταιρείας Regeneron είχε βρεθεί στο επίκεντρο, καθώς το έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ για θεραπεία κατά του κορονοϊού κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ. Το συγκεκριμένο σκεύασμα έλαβε στη συνέχεια έγκριση απο τη Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) τον περασμένο Νοέμβριο.