Η επέλαση του «Αντίνοου»: Διακοπές ρεύματος και χείμαρροι στην Κόρινθο

Η επέλαση του «Αντίνοου»: Διακοπές ρεύματος και χείμαρροι στην Κόρινθο

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και σπίτια, εγκλωβισμένα αυτοκίνητα, δυσκολία κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών και στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου-Τρίπολης ήταν η εικόνα που παρουσίαζε η Κόρινθος το βράδυ της Τρίτης, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από οικίες, καταστήματα και αποθήκες, ενώ για εννέα άτομα που εγκλωβίστηκαν, χρειάστηκε η συνδρομή των ειδικών μονάδων, προκειμένου να απομακρυνθούν από τα επικίνδυνα σημεία.

Δεκάδες κλήσεις και διασώσεις

Την απόφαση να θέσει σε λειτουργία ολόκληρο τον μηχανισμό της υπηρεσίας, εξαιτίας των συνεπειών που προκάλεσε το πέρασμα του Αντίνοου από την πριοχή, έλαβε η διεύθυνση της Πυροσβεστικής στην Κορινθία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής «λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κορινθίας, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Υπηρεσίας, με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε διάσωση 9 ατόμων από 5 ΕΙΧ οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Κορίνθου δέχτηκε 46 κλήσεις για άντληση υδάτων και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 από αυτές».

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Χείμαρρος παρέσυρε ΙΧ και σκηνή στην Εύβοια

Στιγμές αγωνίας έζησαν τα ξημερώματα οι άνθρωποι που είχαν κατασκηνώσει στην περιοχή «Ποτάμι» ανατολικά της Καρύστου και κοντά στο χωριό Πλατανιστός. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατασκηνωτές είναι δέκα άτομα, έξι ενήλικες και τέσσερα παιδιά, οι οποίοι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα το Κέντρο Επιχειρήσεων της αστυνομίας στην Εύβοια ενημερώθηκε, μέσω του ευρωπαϊκού κωδικού κλήσης εκτάκτων αναγκών «112», ότι ένας χείμαρρος πλημμύρισε και παρέσυρε μια σκηνή και ένα αυτοκίνητο των κατασκηνωτών που βρίσκονται στην περιοχή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έσπευσαν η αστυνομία, η πυροσβεστική, ενώ ξεκίνησε και 8μελης ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από Λαμία και πεζοπόρο τμήμα για το σημείο.

Όταν οι διασώστες έφτασαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου η κυκλοφορία έχει διακοπεί, και δεν υπάρχει πρόσβαση στο απέναντι σημείο, προς την περιοχή «Κάβο Ντόρο», όπου βρίσκονται οι κατασκηνωτές.

Τα ξημερώματα τα φαινόμενα έπληξαν και τις Σποράδες, προκαλώντας ιδιαίτερα προβλήματα στη Σκόπελο όπου τα στενά στο κέντρο της πόλης μετατράπηκαν σε χειμάρρους.

Στη Φθιώτιδα, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση.