7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Ν. Δένδιας για Λευκορωσία: Η Ελλάδα εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη για την αεροπειρατεία

Η Ελλάδα εξετάζει εάν πρέπει να ξεκινήσει ποινική δίωξη για την αεροπειρατεία
APimages

«Δεν έχουμε ξεχάσει το ζήτημα της πειρατείας του αεροσκάφους της Ryanair», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Euronews, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ξεκινήσει ποινική δίωξη για την αεροπειρατεία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να δείξει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει την κοινωνία της Λευκορωσίας στις προσπάθειές της να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη χώρα», επισήμανε ο Ν. Δένδιας, σχολιάζοντας τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας που αποφασίστηκαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

Όπως σημείωσε, οι κυρώσεις δεν «είναι ενάντια στην οικονομία της Λευκορωσίας, είναι ενάντια στο καθεστώς της Λευκορωσίας».

«Δεν έχουμε ξεχάσει το ζήτημα της πειρατείας του αεροσκάφους της Ryanair», τόνισε.

Ερωτηθείς για το αν με αυτές τις κυρώσεις ο Λουκασένκο θα μπορούσε να στραφεί περαιτέρω προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ν. Δένδιας σχολίασε «ότι αυτό είναι ένα ψεύτικο δίλημμα».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση -λόγω των αρχών της, λόγω των αξιών της, λόγω του DNA της- οφείλει να υποστηρίζει τη δημοκρατία και όσους αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφία», κατέληξε.