Η εφημερίδα Le Soir για την έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, 14:12
-A +A
Η εφημερίδα Le Soir για την έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ

Στη χθεσινή έκρηξη βόμβας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ αναφέρεται σε ανταποκρισή της από την Ελλάδα η βελγική εφημερίδα Le Soir. Η εφημερίδα επισημαινει ότι η ενέργεια αυτή, η οποία προκάλεσε υλικές μόνο ζημιές, αποκαλύπτει την αυξανόμενη δυσπιστία του ελληνικού πληθυσμού απέναντι στα ΜΜΕ, τα οποία κατηγορούνται ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών συμφερόντων παρά για την ενημέρωση.

Η εφημερίδα, αφού παραθέτει τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και την έκφραση της ειλικρινούς συμπαράστασής του προς τους δημοσιογράφους και τους εργαζομένους στον σταθμό, σχολιάζει ότι στην Ελλάδα οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, οι τράπεζες, οι δημόσιες εγκαταστάσεις και οι διπλωματικές αντιπροσωπείες αποτελούν εδώ και αρκετά χρόνια στόχους, γεγονός που μαρτυρά, κατά την άποψη της εφημερίδας, τη διαπιστωμένη έλλειψη εμπιστοσύνης των Ελλήνων στα ΜΜΕ της χώρας τους, η οποία, όπως αναφέρεται, καταδεικνύεται και σε σχετική μελέτη που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2016.

Από την άλλη μεριά, συνεχίζει το δημοσίευμα, η αντιμετώπιση των εκπροσώπων του Τύπου - με το σλόγκαν "αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι" να κυριαρχεί στις διαδηλώσεις - δείχνει, σύμφωνα με την καθηγήτρια κοινωνιολογίας και ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αλεξάνδρα Κορωναίου, ότι οι Έλληνες έχουν την εντύπωση ότι οι δημοσιογράφοι διαστρεβλώνουν τα γεγονότα προς όφελος αυτών που θέλουν να υποστηρίξουν και ότι τα κύρια ΜΜΕ βρίσκονται στην κατοχή ορισμένων μόνο οικογενειών.

Στην Ελλάδα, υπογραμμίζει η εφημερίδα, εφευρέθηκε ακόμα και ειδικός όρος, η "διαπλοκή", για να περιγράψει αυτή τη διασύνδεση μεταξύ της οικονομικής σφαίρας, της πολιτικής και αυτής των ΜΜΕ, με την καχυποψία απέναντί της να έχει φθάσει στο απόγειό της με την έναρξη της ελληνικής κρίσης και να έχει ενισχυθεί από ορισμένες πολιτικές αποφάσεις. Ωστόσο, καταλήγει η εφημερίδα, οι Έλληνες δεν είναι οι μόνοι που ανησυχούν, δεδομένου ότι στην κατάταξη των Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα του 2018 σχετικά με την ελευθερία του Τύπου η Ελλάδα βρίσκεται στην 74η θέση. Στο ίδιο θέμα αναφέρεται τέλος και δημοσίευμα στον τηλεοπτικό σταθμό RTBF, υπό τον τίτλο «Βόμβα μεγάλης ισχύος εκρήγνυται στην έδρα ενός ελληνικού ομίλου ΜΜΕ, κανένας τραυματίας».   

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα