Η ασυλία έσωσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελ. Αυλωνίτου - «Όχι» και στον Αθ. Καββαδά μολονότι ζήτησε να δικαστεί

Η ασυλία έσωσε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ελ. Αυλωνίτου - «Όχι» και στον Αθ. Καββαδά μολονότι ζήτησε να δικαστεί

Πίσω από την ασυλία της κρύφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, μετά τη μήνυση του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) Σταύρο Χάντζο, όταν κατά δήλωσή του το 2012 η τότε ερευνήτρια κυρία Αυλωνίτου «τον είχε γδάρει με τα νύχια της».

Ειδικότερα, στη σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια οι βουλευτές της πλειοψηφίας τη… γλίτωσαν, αφού μόνο 42 ψήφισαν υπέρ, 143 καταψήφισαν ενώ μόλις πέντε είπαν παρών. Η ίδια, μάλιστα, ούτε καν βρέθηκε στο Κοινοβουλίου, καθώς σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη βρισκόταν στο αεροπλάνο.

Την ίδια ώρα, με περίσσιο θάρρος ο βουλευτής της ΝΔ, Αθανάσιος Καββαδάς ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να καθίσει στο σκαμνί για υπόθεση που αφορά την περίοδο που ήταν δημοτικό σύμβουλος Λευκάδας. Ο κ. Καββαδάς κατηγορείται για μια άδεια που έδωσε το δημοτικό συμβούλιο του νησιού σε καντίνα σε παραλία για την οποία πολίτης στράφηκε με μήνυση κατά σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου. 

«Επειδή εκλέχθηκα Βουλευτής, έχω τη δυνατότητα να απαλλαγώ από τη δικαστική διαδικασία. Στο πλαίσιο, όμως, της ισονομίας με τους πρώην συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και με δεδομένο ότι η υπόθεση δεν σχετίζεται με την άρση των βουλευτικών μου καθηκόντων, ζητώ την άρση της ασυλίας μου, προκειμένου να παραστώ στο δικαστήριο. Εξάλλου, πρόκειται για μία προσφυγή που δεν έχει νομική βάση», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Η Ολομέλεια, πάντως, είχε διαφορετική γνώμη και με 133 κατά, 55 υπέρ και 2 παρών απορρίφθηκε το αίτημά του.

Αλέξανδρος Διαμάντη